DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina Austrumu partnerības valstu augstākās revīzijas iestādes paplašināt sadarbību ar Latvijas Valsts kontroli

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Valsts kontrole ir būtisks instruments parlamentārās kontroles sistēmā, ar kura palīdzību tiek gūts priekšstats par publisko līdzekļu izmantošanas likumību, lietderību un rezultātiem,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, trešdien 13. decembrī Rīgas pilī tiekoties ar Valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu, un Gruzijas, Moldovas, Serbijas un Ukrainas augstāko revīzijas iestāžu pārstāvjiem.

"Latvijas Republikas Valsts kontrole, ilgstoši sniedzot atbalstu Gruzijas un Moldovas augstākajām revīzijas iestādēm, ir pierādījusi, ka tā ir nozīmīgs atbalsta sniedzējs Austrumu partnerības valstīm, kas atrodas pārmaiņu procesā. Mūsu Valsts kontrole samērā īsā laika periodā no postpadomju tipa finanšu inspekcijas iestādes ir kļuvusi par modernu un atbilstoši starptautiskās revīzijas augstākajiem standartiem darbojošos iestādi. Tāpēc varam būt noderīgi padomdevēji pārmaiņu procesu vadībā un esam gatavi dalīties ar savas valsts pieredzi," teica Valsts prezidents.

Valsts prezidents uzsvēra Latvijas Republikas Valsts kontroles darba būtisko progresu tieši lietderības revīziju īpatsvara un kvalitātes palielināšanā. Lietderības revīzijas dod vislielāko efektu racionālu un ilgtspējīgu pārvaldes sistēmu izveidē, tāpēc šīs revīzijas ir ļoti svarīgas un atbalstāmas.

Raimonds Vējonis atzīmēja, ka Valsts kontroles veikto revīziju secinājumi ir vērtīgs darba instruments visām valsts varas institūcijām to darba pilnveidošanai un attīstībai, īpaši izceļot Valsts kontroles ieteikumus veiktajā lietderības revīzijā par tiesu sistēmas attīstības pasākumiem un efektivitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI