DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs: Atvērta un uz abpusēju izdevīgumu balstīta tirdzniecība ir galvenais ekonomiskās izaugsmes un labklājības dzinējspēks

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
12. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Buenosairesā, Argentīnā, teica uzrunu Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) 11. Ministru konferencē.

E. Rinkēvičs savā uzrunā uzsvēra nepieciešamību veicināt uz noteikumiem balstītu tirdzniecības sistēmu un samazināt tirdzniecības izmaksas. Kā būtisku soli šo mērķu sasniegšanai ārlietu ministrs minēja tirdzniecības veicināšanas nolīgumu, kas stājās spēkā februārī.

"Tirdzniecības veicināšanas nolīgums ir viens no būtiskākajiem sasniegumiem PTO vēsturē. Tas, ka nolīgumu ratificējušas jau 125 PTO dalīvalstis, skaidri apliecina apņemšanos veicināt uz noteikumiem balstītu noteikumu sistēmu. Nolīguma ieviešana samazinās tirdzniecības izmaksas un būs īpaši noderīgas tiem, kuri līdz šim saskārās ar nopietniem šķēršļiem. Atvērta un uz abpusēju izdevīgumu balstīta tirdzniecība ir galvenais ekonomiskās izaugsmes un labklājības dzinējspēks," norādīja E. Rinkēvičs.

Vienlaikus ārlietu ministrs pauda cerību, ka PTO Ministru konferences noslēgumā izdosies panākt vienošanos, kas nostiprinās PTO centrālo lomu starptautisko tirdzniecības noteikumu izstrādē un īstenošanā, kā arī veicinās dalībvalstu veiksmīgu sadarbību lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un citās jomās.

Informācijai:

PTO ir starptautiska organizācija, kura izveidota 1995. gadā ar mērķi veicināt starptautisko tirdzniecību un regulēt tirdzniecības attiecības starp tās dalībvalstīm. Ministru konference notiek reizi divos gados, un tā ir galvenā PTO lēmējinstitūcija. PTO apvieno 164 dalībvalstis, aptverot vairāk nekā 95% no visas pasaules tirdzniecības. Latvija ir PTO dalībvalsts kopš 1999. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI