DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Parlaments gatavs sākt sarunas ar dalībvalstīm par tiešsaistes TV un radio noteikumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem balsojumā dodot zaļo gaismu, EP varēs uzsāk sarunas ar ES valstu valdībām par jauniem noteikumiem, kas patērētājiem sniegtu lielāku radio un TV programmu izvēli tiešsaistē.

EP deputāti otrdien ar 344 balsīm pret 265 un 36 deputātiem atturoties apstiprināja EP Juridisko jautājumu komitejas (JURI) sagatavotās sarunu pilnvaras. Tiklīdz dalībvalstis ES Padomē būs vienojušās par savu pozīciju, deputāti būs gatavi uzsāks sarunas.

Būtiskākie jautājumi

Jauno noteikumu mērķis ir padarīt TV un radio ziņu un aktuālo notikumu raidījumus pieejamākus tiešsaistē arī citās ES valstis, vienkāršojot autortiesību iegūšanas procesu.

Pašlaik raidorganizācijām ļoti īsā laikā jāiegūst autortiesības katrā valstī, kurā tie tiešsaistē piedāvā ziņu un aktuālo notikumu raidījumus. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem autortiesības būtu jāiegūst tikai raidorganizāciju pašu pārstāvētajā valstī. Autortiesību iegūšanas process tiktu vienkāršots arī operatoriem, kas piedāvā abonēšanas paketes.

EP deputāti uzsver, ka ģeogrāfiskā bloķēšana tomēr būs iespējama, ja tiesību turētāji un raidorganizācijas vienosies par šāda punkta iekļaušanu savos līgumos.

Papildu informācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI