DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Operatīvi saņemts Latvijas Okupācijas muzeja “Nākotnes nams” rekonstrukcijas būvprojekta saskaņojums – VNĪ realizētā projekta īstenošana iegājusi finiša taisnē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vakar, 11. decembrī VAS „Valsts Nekustamie īpašumi” (VNĪ) saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izsniegto būvatļauju ar atzīmi par būvprojektā ietverto projektēšanas nosacījumu izpildi.

VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis paudis gandarījumu par to, ka pateicoties LR Finanšu ministrijas (FM), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Kultūras ministrijas (KM), VAS "Valsts Nekustamie īpašumi" (VNĪ) un Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) aktīvai rīcībai projektā ir panākta būtiska virzība: "Nākotnes nams būs nozīmīgs Latvijas valsts vēstures vēstnesis. Ir svarīgi, ka ir kopēja sapratne par šī projekta nepieciešamību Latvijas valstij - ne tikai 100gadei, bet arī nākamajām paaudzēm".

VNĪ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) atzīmes saņemšanai būvatļaujā par projektēšanas nosacījumu izpildi "Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa Latviešu strēlnieku laukumā, Rīgā" būvprojektu iesniedza 27. novembrī un operatīvi - 2 nedēļu laikā - ir saņemts normatīvajos aktos noteiktais saskaņojums.

Vienlaikus VAS "Valsts Nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzsākusi Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) pārbūves projekta "Nākotnes nams" būvdarbu iepirkuma 2.posmu. Tajā savus piedāvājumus būvdarbu veikšanai iesniegt uzaicināti 14 pretendenti, kuri kvalificējās būvdarbu iepirkuma 1. posmā. VNĪ pretendentiem piedāvājumus konkursā aicinājis iesniegt līdz 2017. gada 29. decembrim. Uzaicinājumā VNĪ noteicis, ka būvdarbu īstenošanas termiņš ir ne ilgāk kā 12 mēneši no līguma par būvdarbu veikšanu noslēgšanas. "Nākotnes nama pamatakmens 2018.gadā ir jāieliek!" -  jau iepriekš informēja VNĪ valde.

Latvijas Okupācijas muzeja pārbūves projektā "Nākotnes nams" saglabāta pasaules līmeņa arhitekta Gunāra Birkerta ideja - 2001. gadā G.Birkerta dāvinātās Okupācijas muzeja pārbūves skices. Pārbūvējamais muzejs ir kultūrvēsturiski vērtīga ēka un atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs, UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas Rīgas vēsturiskais centrs un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa Vecrīgas arheoloģiskais komplekss teritorijā. Projektam 2016. gada 8. septembrī piešķirts nacionālo interešu objekta statuss. Plānots, ka nākotnē jaunajai ēkai Strēlnieku laukumā uz Daugavas pusi piekļausies arī Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāls.

Kopumā VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus 135 milj. eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI