DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Notiks Ziemassvētku tirdziņš LU Botāniskajā dārzā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 16. decembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Ziemassvētku tirdziņš, piedāvājot iegādāties kvalitatīvu Latvijā ražotu produkciju un sagatavoties svētku svinēšanai.

Gadskārtu tirdziņi Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā jau kļuvuši par tradīciju. Arī šajos Ziemassvētkos apmeklētājiem piedāvās sagatavoties svētkiem, iegādājoties ar Ziemassvētkiem saistītu produkciju. Latviešu amatnieki, dizaineri un pārtikas ražotāji palīdzēs gan papildināt ģimenes svētku galdu, gan sagādāt noderīgas un kvalitatīvas dāvanas, ko likt zem eglītes un pasniegt Ziemassvētku vakarā. Tirdziņā varēs iegādāties rokdarbnieču darinājumus, tādus kā Ziemassvētku rotājumi, gleznas un kartiņas, lina dvieļi, priekšauti, filca  un pērļoti dekori un rotaslietas, salmu grozi,  un citu amatnieku ražojumus. Latviešu ražotāji piedāvās arī papildināt svētku galdu ar dažādiem gardiem vietēju pārtikas ražotāju piedāvātiem produktiem, kas patiks gan tradicionālu vērtību cienītājiem, gan arī tiem, kas vēlas viesus pacienāt ar ko eksotiskāku.

Kad materiālās vēlmes apmierinātas, gūt garīgu baudījumu un rast īsto svētku noskaņu palīdzēs jauktais koris "Aura". Kora koncerts ar īpašu svētku programmu tirdziņa apmeklētājus priecēs plkst. 15.00 LU Botāniskā dārza šķūnī. Kora mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.

Tirdziņa mazākajiem apmeklētājiem Latvijas Jātnieku federācija piedāvās iespēju doties izjādēs ar ponijiem pa Latvijas Universitātes Botāniskā dārza teritoriju. Izjādes notiks no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Ziemassvētku tirdziņš notiks LU Botāniskā dārza šķūnī un tā apkārtnē. Apmeklētāju ērtībai būs atvērta ne vien dārza galvenā ieeja no Kandavas ielas, bet arī ieeja no Dzirciema ielas (LU Botāniskā dārza dienesta ieeja).

Ieeja pasākumā un LU Botāniskajā dārzā BEZ MAKSAS.

Ziemassvētku tirdziņš ir viens  no cikla "Ziemas saulgriežu ceļs" pasākumie, kas šogad visa mēneša garumā  notiek LU Botāniskajā dārzā, aicinot gatavoties baltāko svētku svinēšanai – dekorēt adventes vainagus, iepazīt Ziemassvētku garšas, vērt puzurus, izzināt ziemas saulgriežu nozīmi latviešu folklorā, sarūpēt svētku dāvanas mīļajiem amatnieku tirdziņā, gūt garīgu baudījumu kora un zvanu ansambļa skanējumā, bet, pats galvenais, smelties enerģiju no dabas un dzīvības ziemīgajā LU Botāniskajā dārzā.  Vairāk informācijas par pasākumu cikla "Ziemas saulgriežu ceļš" programmu atradīsiet https://www.botanika.lu.lv/zinas/t/49813/  vai LU Botāniskā dārza Facebook lapā.

"Ziemas saulgriežu ceļš" pasākumu programmu LU Botāniskajā dārzā īsteno ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības un kultūras departamenta finansiālu atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI