DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2017
Lasīšanai: 6 minūtes

Guntars Kniksts ievēlēts par Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Politiskā organizācija “Sabiedrība Centriskai Politikai” (SCP) informē: SCP biedrs un Garkalnes novada domes deputāts Guntars Kniksts 2017.gada 8.decembrī pašvaldības ārkārtas domes sēdē ievēlēts par tās priekšsēdētāja pirmo vietnieku. Viņa izvirzīšana amatā bija likumsakarīgs solis, ņemot vērā deputāta ilglaicīgo politisko darbību Garkalnes novadā.

Guntara Kniksta izvirzīšanu amatā atbalstīja arī četri partiju apvienības "Latvijas Reģionu Apvienība" (LRA) Garkalnes novada domes deputāti. Ņemot vērā, ka LRA un SCP ir noslēgušas sadarbības līgumu un kopīgi startēs nākamā gada Saeimas vēlēšanās, abu politisko spēku pārstāvji sadarbojas ne vien parlamentā, bet arī pašvaldībās, kur tie pārstāvēti.

Būdams Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, Guntars Kniksts turpmāk pildīs arī pašvaldības priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā, pārraudzīs izglītības, sporta un kultūras iestāžu darbu, kā arī viņa pārziņā būs Garkalnes novada sociālās palīdzības un veselības aprūpes jautājumi.

Guntars Kniksts (SCP), Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks: "Līdz ar manu ievēlēšanu amatā, varam droši teikt, ka domes vadībā darbosies dažādu politisko spēku pārstāvji, kas nodrošina lielāka mūsu novada iedzīvotāju skaita interešu pārstāvniecību. Mans galvenais mērķis - strādāt Garkalnes novada iedzīvotāju labā, risinot viņiem aktuālos jautājumus un realizējot iedzīvotājiem svarīgus projektus, piemēram, Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas būvniecību, Garkalnes skolas rekonstrukciju, kā arī Sporta centra būvniecību Garkalnē. Šie ir ļoti lieli, ambiciozi projekti, kuriem ir būtiska nozīme, lai ieinteresētu mūsu cilvēkus, īpaši bērnus, palikt un darboties savā novadā. Tomēr šīs nav tikai celtnes, kuras tehniski jāuzbūvē, tās ir jāpiepilda ar kvalitatīviem pakalpojumiem, ko nodrošināt ir novada domes galvenais pienākums. Savukārt, kas attiecas uz sociālo sfēru, mums  ir izveidojušās rindas uz dzīvokļiem, tāpēc šajā brīdī aktīvi jāstrādā pie risinājumiem sociālo māju izveidošanā."

Viņš arī norāda, ka pašvaldībai jādomā par saviem iedzīvotājiem, piedāvājot un atbalstot aktīvās atpūtas iespējas, kā arī veicinot veselīgu dzīvesveidu. "Taču būtiskākais ir mūsu jaunieši un bērni, kuriem jānodrošina dažāda veida aktivitātes un pasākumi, kā arī jāatbalsta viņu iniciatīvas, lai viņi būti pilntiesīgi un aktīvi sabiedrības locekļi. Tāpēc īpaši pievērsīšos Garkalnes novada Jaunatnes politikas attīstības stratēģijas izstrādei nākamajiem 5 gadiem," uzsver G.Kniksts.

Pēteris Salenieks (LRA), Garkalnes novada domes deputāts: "Ņemot vērā, ka LRA un SCP ir noslēgušas sadarbības līgumu, arī mēs, Garkalnes novadā, esam vienojušies turpmāk strādāt kopā kā viena apvienība. Līdz ar to Guntara Kniksta ievēlēšana par Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku ir būtisks ieguvums. Novada pārvaldībai jākļūst labākai, jo tagad diviem pašvaldības vadītāja vietniekiem − katram tiks deleģēta atbildība par konkrētu jautājumu loku. Tas ļaus daudz veiksmīgāk realizēt mūsu vēlētāju un atbalstītāju vēlmes un nepieciešamības. Turpmāk LRA un SCP apvienību Garkalnes novadā pārstāvēs seši domes deputāti, kuri darbosies arī visās pastāvīgajās domes komitejās. Janvārī tiks apstiprināts jaunais Garkalnes novada budžets, kas arī būs mūsu apvienības pirmais darbs, pie kura esam vienojušies kopīgi strādāt."

Edvards Smiltēns, SCP valdes priekšsēdētājs un LRA valdes loceklis: "Šobrīd Latvijas politikā notiek nozīmīgas pārmaiņas. Centriski eiropeiski orientētie politiskie spēki sāk izirt un konkrētā politiskā spektra daļā vērojama bīstama sadrumstalotība. Tādēļ politiskā organizācija "Sabiedrība Centriskai Politikai" (SCP) septembrī vienojās par sadarbību Saeimā un apvienoja spēkus ar politisko partiju apvienību "Latvijas Reģionu Apvienība" (LRA), lai izveidotu spēcīgu, centriski un eiropeiski orientētu, Latvijas novados plaši pārstāvētu politisku apvienību. LRA ir pārstāvēta vairāk nekā 50 Latvijas pašvaldībās, apvienojot kopīgiem mērķiem 233 pašvaldību deputātus, 10 Saeimas deputātus un kopumā vairāk nekā 1200 biedrus. Neapšaubāmi, tiek stiprināta sadarbība arī starp LRA apvienību veidojošo politisko spēku pārstāvjiem Latvijas novados, lai palielinātu spēju kopīgi realizēt novada iedzīvotājiem vēlēšanās dotos solījumus. Garkalnes novads ir ļoti nozīmīga pašvaldība, kuras iedzīvotāji gaida pozitīvas pārmaiņas. Tādēļ esam gandarīti par SCP biedra Guntara Kniksta ievēlēšanu Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieka amatā."

Pašvaldības otrās personas pārvēlēšana kļuva nepieciešama, jo, stājoties spēkā notiesājošam tiesas spriedumam, deputāta mandātu zaudēja Juris Silovs (Saskaņa) - Garkalnes novada domes līdzšinējais priekšsēdētāja vietnieks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI