07. decembrī, 2017
TĒMA: E-vide

K.Gerhards apbalvo “Platīna pele” laureātus e-pakalpojumu jomā

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards 2017. gada 7. decembrī sveica gadskārtējās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvas “Platīna pele” nominācijas “E-pārvaldes risinājumi, e-pakalpojumi sabiedrībai” laureātus – Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un AS "RIX Technologies" par dokumentu vadības sistēmas izstrādi un ieviešanu VID.

Ministrs K.Gerhards: "Informācijas tehnoloģiju attīstība ir mūsu nākotne – viedi risinājumi pilnveido sabiedrību un sniedz vēl nebijušas iespējas komunikācijā un informācijas apritē. E-pakalpojumu izstrādē un īstenošanā ir iesaistīti vairāki Latvijas uzņēmumi un valsts un pašvaldību iestādes. Mūsu centieni un sasniegtais darba rezultāts ir atzinīgi novērtēts arī Eiropā – Latvija Eiropas Savienības elektroniskās pārvaldes attīstības salīdzinošajā pētījumā e-pārvaldes jomā ieņem 8. vietu, tādējādi krietni pārsniedzot Eiropas Savienības vidējos rādītājus."

Jāatzīmē arī fakts, ka IKT jomā Latvija ieņem līdzvērtīgu vietu attīstīto valstu vidū – Latvijai OECD digitālās ekonomikas pārskatā 2017 ir 10. vieta e-pakalpojumu izmantošanā, 5.vieta - vidējā interneta ātrumā novērtējumā un 2. vietā - mobilo datu izmantošanas apjomā.

Pasākums notika Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas organizētās konferences laikā. Šogad konferences galvenā tēma bija datos balstīta pārvalde un ekonomika.