DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

K.Gerhards apbalvo “Platīna pele” laureātus e-pakalpojumu jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards 2017. gada 7. decembrī sveica gadskārtējās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvas “Platīna pele” nominācijas “E-pārvaldes risinājumi, e-pakalpojumi sabiedrībai” laureātus – Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un AS "RIX Technologies" par dokumentu vadības sistēmas izstrādi un ieviešanu VID.

Ministrs K.Gerhards: "Informācijas tehnoloģiju attīstība ir mūsu nākotne – viedi risinājumi pilnveido sabiedrību un sniedz vēl nebijušas iespējas komunikācijā un informācijas apritē. E-pakalpojumu izstrādē un īstenošanā ir iesaistīti vairāki Latvijas uzņēmumi un valsts un pašvaldību iestādes. Mūsu centieni un sasniegtais darba rezultāts ir atzinīgi novērtēts arī Eiropā – Latvija Eiropas Savienības elektroniskās pārvaldes attīstības salīdzinošajā pētījumā e-pārvaldes jomā ieņem 8. vietu, tādējādi krietni pārsniedzot Eiropas Savienības vidējos rādītājus."

Jāatzīmē arī fakts, ka IKT jomā Latvija ieņem līdzvērtīgu vietu attīstīto valstu vidū – Latvijai OECD digitālās ekonomikas pārskatā 2017 ir 10. vieta e-pakalpojumu izmantošanā, 5.vieta - vidējā interneta ātrumā novērtējumā un 2. vietā - mobilo datu izmantošanas apjomā.

Pasākums notika Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas organizētās konferences laikā. Šogad konferences galvenā tēma bija datos balstīta pārvalde un ekonomika.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI