DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Lauksaimnieki dokumentus valsts un ES atbalsta saņemšanai varēs iesniegt tikai elektroniski

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai mazinātu administratīvo slogu un uzlabotu atbalsta pasākumu pārraudzību lauksaimniekiem, drīzumā dokumentus valsts un Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma saņemšanai varēs iesniegt tikai elektroniski. To paredz grozījumi Lauku atbalsta dienesta (LAD) likumā, ko Saeima ceturtdien, 7.decembrī, atbalstīja galīgajā lasījumā. Pieteikšanos elektroniski lauksaimniekiem nodrošinās LAD izveidotā sistēma.

Obligātā pieteikšanās elektroniski nodrošinās precīzāku dokumentu aizpildīšanu, kā arī ļaus vienkāršāk tos precizēt vai labot, norādījuši likumprojekta autori. Tas nodrošinās arī ātrāku administrēšanu un naudas izmaksu, kā arī mazākas sankcijas.

Iepriekš lauksaimnieki elektroniski varēja pieteikties tikai ES tiešmaksājumiem. Pagājušajā gadā lauksaimnieki šim atbalstam elektroniski iesniedza 61 055 pieteikumus, bet papīra formātā – 287. Līdz šim elektroniskā pieteikšanās ir samazinājusi arī kļūdas platībmaksājumu iesniegumos, teikts likumprojekta anotācijā.

LAD ik gadu lauksaimnieku platībmaksājumu iesniegumos atklāja dažādas neprecizitātes. To dēļ dokumentos bija jāizdara izmaiņas, radot administratīvo slogu lauksaimniekiem, kuri nepieciešamos dokumentus iesnieguši papīra formā. Turklāt par neprecizitātēm piemēro sankcijas.

LAD ik gadu lauksaimniekiem papīra formā nosūta aptuveni 80 000 vēstuļu. To visu nosūtot elektroniski, LAD ietaupītu ap 50 tūkstošiem eiro gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI