DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministre tiekas ar Francijas Valsts padomes finanšu nodaļas vadītāju Žanu Gereminku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 7. decembrī, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola tiekas ar Francijas Valsts padomes finanšu nodaļas vadītāju Žanu Gereminku (Jean Gaeremynck), lai dalītos pieredzē un pārrunātu Francijas Valsts padomes nozīmi, ieguldījumu un darbu. Latvijā Francijas Valsts padomes delegācija ieradusies pēc Satversmes tiesas uzaicinājuma, un vizītes laikā plānota tikšanās arī ar Tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču un dalība Satversmes tiesas organizētajā konferencē.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt normatīvo aktu kvalitātes jautājumus un to finansiālās ietekmes izvērtēšanu. Sanāksmē Finanšu ministrijā piedalās arī Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona (Mme Odile Soupison), Valsts padomes Starptautisko attiecību delegācijas un Sabiedrisko attiecību un pētniecības sekcijas pārstāve Marija Delorda (Marie Delord), kā arī Satversmes tiesas padomnieks Kristaps Tamužs.

Francijas valsts padome (Conseil d’Etat) ir padomdevēja institūcija Francijas valdībai likumdošanas jautājumos. Tās uzdevums ir sniegt atzinumus par normatīvo aktu projektiem un sniegt valdībai atbildes uz īpašiem pieprasījumiem saistībā ar nozaru politikas plānošanu un attīstību. Tāpat padome veic arī izpētes darbu par kādu konkrētu valdību interesējošu likumdošanas jautājumu, ja tas nepieciešams publiskās pārvaldes lēmumu pieņemšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI