DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Juridiskām personām jāatklāj patieso labuma guvēji

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Uzņēmumu reģistrs informē, ka no 2017.gada 1.decembra Uzņēmumu reģistrā reģistrētām SIA, AS, biedrībām, reliģiskajām organizācijām u.c. juridiskām personām (pilns subjektu saraksts, uz ko prasība attiecināma, pieejams šeit) jāatklāj to patiesie labuma guvēji (turpmāk – PLG) – faktiskie juridiskās personas īpašnieki vai kontrolētāji. Pienākums atklāt PLG noteikts gan juridiskām personām, kas jau reģistrētas kādā no Uzņēmumu reģistra reģistriem, gan jaunajiem subjektiem, kas tiks reģistrēti pēc š.g. 1.decembra.

Svarīgi atgādināt, ka juridiskajā personā PLG vienmēr ir fiziska persona un tieši juridiskajai personai ir pienākums nekavējoties atklāt PLG informāciju Uzņēmumu reģistram.

Sniegt informāciju Uzņēmumu reģistram par PLG ir pašu juridisko personu   interesēs, jo personas, kuras nebūs iesniegušas informāciju par PLG, vai iesniegs nepatiesu informāciju, var saskarties ar problēmām veikt darījumus un saņemt pakalpojumus, piemēram, kredītiestādēs vai pie zvērinātiem notāriem vai revidentiem. Vienlaikus, svarīgi atcerēties, ka par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai, t.sk., Uzņēmumu reģistram, persona var tikt saukta pie atbildības Krimināllikumā noteiktajā kārtībā.

Informējam, ka prasība atklāt PLG  izriet no likuma "Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā" (stājies spēkā 9.11.2017.).

Informācija par PLG pieejama šeit.

Prezentācija par PLG pieejama te.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI