DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents 16+1 samitā diskutēs par ekonomiskās sadarbības attīstīšanu ar Ķīnu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 27. novembrī, uzturēsies vizītē Budapeštā, Ungārijā, kur piedalīsies Centrāleiropas, Austrumeiropas un Ķīnas valdību vadītāju 16+1 samitā.

Vizītes ietvaros Ministru prezidents piedalīsies 16+1 Ekonomikas, tirdzniecības un finanšu foruma atklāšanā.

Plānots, ka samita gaitā tiks apspriesti jautājumi, kas skar investīciju piesaisti, tūrisma jomas attīstību, kā arī transportu un loģistiku, kas ir Latvijas galvenā prioritāte šajā samitā.

Budapeštā vizītes ietvaros paredzēta Ministru prezidenta M. Kučinska un Ķīnas premjera Lī Kecjana (Li Keqiang) divpusējā tikšanās, kuras laikā tiks apspriesta abu valstu ekonomiskā sadarbība.

16+1 ir Ķīnas iniciatīva, kuras būtība ir aktivizēt sadarbību ar 11 ES dalībvalstīm un 5 Balkānu valstīm (Albānija, Bosnija-Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības un kultūras jomās.

16+1 samits pirmo reizi notika 2012. gadā Varšavā, Polijā. Pērn Centrāleiropas un Austrumeiropas un Ķīnas 16+1 samits norisinājās Rīgā.

Ķīna ir otrs nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris ārpus ES aiz Krievijas, kā arī lielākais tirdzniecības partneris Tālajos Austrumos. Kopš 2012. gada ir gandrīz trīskāršojies Latvijas preču eksports uz Ķīnu, sasniedzot 119 miljonus eiro, savukārt ķīniešu tūristu skaits Latvijā ir pieaudzis gandrīz līdz 20 tūkstošiem. Latvijas institūcijas intensīvi strādā Ķīnas tūristu piesaistē, lai ilgtermiņā tiktu uzsākta tiešā aviosatiksme starp Latviju un Ķīnu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI