DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri dosies pārgājienā Gaiziņkalna dabas parkā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 25. novembrī, vairāk nekā 200 NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīru veiks 12 km garu pārgājienu Gaiziņkalna apkārtnē, kopīgi piedaloties fiziskās izturības treniņā, lai sekmētu kaujas grupas dalībvalstu sadarbību un saliedētību.

Pārgājiens notiks no plkst. 11.30 līdz 15.30, un tā laikā karavīri varēs iepazīt Gaiziņkalna dabas parka vērtības un skaistākās ainavas.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Gaiziņkalns ir Latvijas augstākā virsotne, un tā atrodas Madonas novada Bērzaunes pagastā. 2016. gada novembrī Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras ģeodēzisti un kartogrāfi veica Gaiziņkalna augstuma mērīšanu un aprēķināšanu, konstatējot, ka virsotnes augstums ir 311.94 m virs jūras līmeņa.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus atspoguļot NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīru pārgājienu Gaiziņkalnā, 25. novembrī plkst. 10.30 ierodoties Bērzaunes pagastā Madonas novadā.

Lūdzam pieteikt savu dalību pasākumā līdz 24. novembra plkst. 15.00, rakstot uz e-pastu aiva.kokorisa@mod.gov.lv un norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un pārstāvēto plašsaziņas līdzekli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI