DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātē sākas Eiropas kvalitātes nodrošināšanas forums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 23. līdz 25. novembrim Latvijas Universitāte (LU) savās telpās uzņems Eiropas kvalitātes nodrošināšanas forumu (European Quality Assurance Forum, EQAF). Foruma mērķis ir veicināt augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas procesā iesaistīto organizāciju un darbinieku diskusiju, profesionālo pilnveidi un pieredzes apmaiņu.

Šogad EQAF notiks divpadsmito gadu pēc kārtas, foruma dalībniekus pulcējot plenārsēdēs un sesijās un aicinot uz pētījumiem balstītās diskusijās runāt par dažādiem ar augstākās izglītības kvalitāti saistītiem jautājumiem. Šogad foruma tēma ir caurredzama un atbildīga augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšana un veidi, kā nodrošināt tās atbilstību iekšējo un ārējo ieinteresēto pušu interesēm un gaidām.

Foruma atklāšana notiks ceturtdien, 23. novembrī, plkst. 17.00, kad LU Lielajā aulā ar uzrunām uzstāsies EQAF vadības komitejas priekšsēdētājs Huans Karloss Hernandes Buadess (Juan Carlos Hernandez Buades), LU rektors profesors Indriķis Muižnieks un Augstākās izglītības kvalitātes aģentūras vadītājs profesors Andrejs Rauhvargers. Savukārt no plkst. 17.15 līdz 18.30 notiks pirmā plenārsesija par pārmaiņām augstākajā izglītībā. Plenārsesijas un pētījumu prezentācijas turpināsies piektdien, 24. novembrī, un ilgs līdz pat sestdienai, 25. novembrim.

Plašāka foruma programma pieejama šeit.

Dalību forumā apstiprinājuši vairāk nekā 460 dalībnieki no 48 valstīm. Viņu vidū - augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas procesā iesaistītās organizācijas un to darbinieki, piemēram, nacionālās ministrijas, kvalitātes novērtēšanas aģentūras, augstskolu pārstāvji, studenti, augstskolu personāls, augstākās izglītības pētnieki un citi.

Katru gadu forumu uzņem kāda Eiropas Universitāšu asociācijas (EUA) biedra statusā esoša augstskola. Pērn EQAF notika Slovēnijā, Ļubļanā, kur pirmo reizi to kopīgi ar Ļubļanas Universitāti organizēja Slovēnijas studentu apvienība. Līdzīgi arī šogad - forumu savās telpās uzņem LU, bet to organizē LU Studentu padome, un foruma norisē organizatorisku atbalstu sniedz Akadēmiskās informācijas centrs (AIC).

"Ideja par EQAF uzņemšanu Latvijā radās jau pirms vairākiem gadiem. Pagājušajā gadā, kad tika izsludināta pieteikšanās foruma uzņemšanai 2017. gadā, LU, Latvijas Studentu apvienība un Akadēmiskās informācijas centrs kopīgi pārrunāja iespējas forumu uzņemt Latvijā. LU Studentu padome ierosināja forumu uzņemt LU, jo LU ir vienīgā augstskola Latvijā, kas var uzņemt konferenci ar šādu dalībnieku skaitu. LU Studentu padome sagatavoja pieteikumu, ko foruma rīkotājorganizācijas apstiprināja," stāsta pasākuma organizatore, LU Studentu padomes biroja koordinētāja Santa Zarāne. "Vērtīgākais, ko LU Studentu padome šajā procesā iegūst, ir iespēja LU studentiem būt klāt foruma norisē, uzzināt aktualitātes izglītības kvalitātes jomā Eiropā un veidot kontaktus ar foruma dalībniekiem."

Forumu rīko EUA, Eiropas asociācija kvalitātes nodrošināšanai augstākajai izglītībai (ENQA), (EUA), Eiropas Studentu apvienība (ESU) un Eiropas profesionālo augstskolu asociācija (EURASHE).

Plašāka informācija par forumu pieejama EQAF mājas lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI