DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2017
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

50 Latvijā zināmas personības valsts svētkos dāvina īpašu videostāstu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas 99. dzimšanas dienas priekšvakarā, 17. novembrī, pirmizrādi piedzīvojis īpašs video projekts “Mana Latvija – lepojos!”, kurā 50 sabiedrībā zināmas personas stāsta par Latviju, tās vērtībām, savu izaugsmi un izmantotajām iespējām, līdzdarbošanos, kā arī sava dzīves ceļa piepildījumu.

Video projekts "Mana Latvija – lepojos!" ir reizē aizkustinošs un iedvesmojošs, jo tā varoņi, paužot savu mīlestību uz Latviju, dalās personīgos pieredzes stāstos par to, kāpēc viņi lepojas ar Latviju un kāda ir tās loma viņu ceļā uz sasniegumiem. Kādam tā ir māju sajūta, kas dāvā enerģiju, kādam – Latgales zilie ezeri un Vidzemes jūras krasts, kas raisa radošas idejas. Vēl cits priecājas par latviešu viedumu, sirsnību un spēju palīdzēt cits citam grūtā brīdī.

"Es lepojos, ka tieši Krāslavā, 6 gadu vecumā sēžot kokā, es sapņoju par lielām arēnām un olimpisko stadionu. Es lepojos ar Latvijas sporta līdzjutējiem, viņu attieksmi un spēju kopā ar sportistu pārvarēt zaudējumus un svinēt uzvaras," stāsta olimpiete, Eiropas čempione tāllēkšanā Ineta Radeviča.

MADARA Cosmetics dibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere atzīst: "Es lepojos ar Latvijas zinātni – tās spēju saskatīt un pārvērst mūsu bagātības inovācijās, par kurām mūs apskauž visa pasaule."

Savukārt radio un televīzijas raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare uzsver: "Es nebiju klāt tajā brīdī, kad mēs pazaudējām Latvijas neatkarību, bet biju klāt, kad to atguvām. Tieši tāpēc es jūtu milzīgu atbildību savas valsts, savas dzimtenes priekšā. Valsts svētkos un patriotiskajā mēnesī es gribu mums visiem novēlēt katru rītu celties un vakarā iet gulēt ar domu, ka tieši Tu šeit, šajā vietā, esi vajadzīgs vairāk nekā jebkur citur pasaulē."

Valsts kanceleja jau septīto gadu Latvijai tās dzimšanas dienā pasniedz unikālu dāvanu – gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā izgaismo valdības namu, stāstot par Latvijas vērtībām, tās cilvēkiem, stiprinot valstiskuma apziņu un veicinot sabiedrības saliedētību. "Latvija – tie esam mēs visi! Tāpēc esmu pārliecināts, ka labākā dāvana, ko varam pasniegt paši sev, ir lepnums par savu valsti, ticība savai tautai un pārliecība par diženu Latviju, ko radām mēs paši. Daudz laimes dzimšanās dienā!" atklājot video projektu, teica Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Video stāsta "Mana Latvija – lepojos!" tapšanā piedalījās: Aigars Ruņģis, Ainārs Kļaviņš, Aleksandrs Samoilovs, Andris Ambainis, Andris Gauja, Andris K. Bērziņš, Artis Pabriks, Baiba Braže, Baiba Sipeniece-Gavare, Daiga Dadzīte, Dins Vecāns, Edgars Vītols, Endijs Bērziņš, Ģirts Ķesteris, Hosē Havjers Mansurs-Garsija, Ieva Akuratere, Ineta Radeviča, Ivars Balodis, Ivars Cinkuss, Jānis Baumanis, Jānis Bicāns, Jānis Citskovskis, Jānis Holšteins-Upmanis, Jānis Ošlejs, Jānis Purviņš, Jānis Skutelis, Jeļena Ostapenko, Juris Cālītis, Kaspars Breidaks, Kristaps Rasims, Kristofers Volšs Sinka, Lolita Krūmiņa, Lotte Tisenkopfa-Iltnere, Mairis Briedis, Mareks Odumiņš, Marija Naumova, Māris Kučinskis, Matīss Karro, Mārtiņš Oliņš, Natālija Jansone, Nils Jansons, Ralfs Eilands, Reinis Nitišs, Rūdolfs Kugrēns, Sandra Kalniete, Toms Grēviņš, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Dombrovskis, Vestards Šimkus, Vitālijs Gavrilovs.

Aicinām ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā atnākt līdz Ministru kabinetam Brīvības bulvārī 36 un noskatīties video "Mana Latvija – lepojos!". Tas tiks demonstrēts četras dienas, no 17. līdz 20. novembrim, katru dienu no plkst. 17.00 līdz 23.00.

Video aicinājums: https://www.youtube.com/watch?v=-xA5Kxzirxs&feature=youtu.be

Foto galerija no atklāšanas pasākuma: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157688599866171/with/38451958802/

Projekta "Mana Latvija – lepojos!" sadarbības partneris ir AS "Latvijas valsts meži". 

Šogad gaismas festivāls "Staro Rīga" priecēs skatītājus no 17. līdz 20. novembrim. Katru dienu gaismas instalācijas būs apskatāmas no plkst.17.00 līdz 23.00. Festivāls turpina tradīciju sveikt Latviju dzimšanas dienā, vairojot gaismu un dzīvespriecīgu kopības sajūtu, izgaismojot Rīgas ielas un ēkas, parkus, laukumus un pagalmus. 10. Gaismas festivāls "Staro Rīga" iezīmē gaismas ceļu uz Latvijas simtgadi, un šī gada tēma ir "Uz zvaigznēm". Festivālu organizē Rīgas dome un Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar vadošajiem Latvijas gaismas un video māksliniekiem, pasākumu organizatoriem un mākslinieku grupām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI