DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība pateiksies NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem par dienestu Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 21. novembrī, plkst. 11.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš svinīgā ceremonijā pasniegs piemiņas medaļas NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas kontingentu komandieriem, kuri tās nodos karavīriem, kas rotācijas kārtībā dienesta pienākumus Latvijā pilda kopš šī gada jūnija.

Ceremonijas laikā aizsardzības nozares vadība pateiksies NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas kontingentu komandieriem par karavīru dienestu Latvijā un sniegto ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, tādējādi aizsākot jaunu tradīciju, sveikt karavīrus rotācijas termiņam noslēdzoties.

Piemiņas medaļu pasniegšanas ceremonijā piedalīsies arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Atis Ilmārs Lejiņš un Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā komandieris pulkvežleitnants Veids Ratlends (Wade Rutland).

Jau ziņots, ka pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Savukārt šī gada 19.jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus atspoguļot piemiņas medaļu pasniegšanas ceremoniju un piedalīties preses iespējā, 21. novembrī plkst. 10.45 ierodoties Aizsardzības ministrijā, Kr.Valdemāra ielā 10/12.

Lūdzam pieteikt savu dalību pasākumā līdz 20. novembra plkst. 17.00, rakstot uz e-pastu aiva.kokorisa@mod.gov.lv un norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un pārstāvēto plašsaziņas līdzekli. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI