DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izvēlētas Rīgas galvenās Ziemassvētku egles

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 14. novembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar SIA „Rīgas meži” pārstāvjiem Tīreļu mežniecībā izvēlējās trīs galvenās pilsētas Ziemassvētku egles.

Izvēlētās galvenās egles tiks novietotas Doma laukumā, 11. novembra krastmalā (pie Akmens tilta) un Rātslaukumā. Plānots, ka svinīgā egles iedegšana Doma laukumā notiks 2. decembrī, savukārt Rātslaukumā – 6. decembrī.

Kopumā Rīgā dažādās vietās tiks uzstādītas vairāk nekā 20 egles, kā arī tiks izpušķotas pilsētā augošās egles. Kā katru gadu, egles tiks izvietotas pie Ziemeļblāzmas pils, Bērnu slimnīcas teritorijā, pie Leļļu teātra un citur. Tostarp šogad svētku kociņi atradīsies arī pie nule rekonstruētās VEF kultūras pils un jaunizveidotā Centra sporta kvartāla Barona ielā.

Pasākuma noslēgumā pilsētas vadība kopā ar sanākušajiem iestādīja jaunas egles, kas augs izvēlēto Ziemassvētku egļu vietā. Kopumā šogad vien Rīgas mežos iestādīti vairāk nekā 1,3 miljoni koku stādu, no kuriem aptuveni 200 tūkstoši ir egļu stādi.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgai piederošajos mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Šogad pasākumā piedalījās bērnu vokālā studija "Tev un man" mākslinieciskās vadītājas Igetas Gaiķes vadībā.

Atgādinām, ka pērn Ziemassvētku egle Rātslaukumā tika iedegta ar nebijušu vērienu, sasniedzot Ginesa pasaules rekordu. Egli iededza ar īpašu mehānismu - Rūba Golderga mašīnu, kura bija veidota no 400 dažādiem posmiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI