DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ES mājā praktiska nodarbība “Sargā sevi pats!” par drošību internetā ik dienu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas Savienības (ES) māja 28. novembrī no plkst. 17.00 līdz 18.30 aicina ikvienu, kurš aktīvi izmanto internetam pieslēgtas ierīces, apmeklēt praktisku nodarbību "Sargā sevi pats! ABC drošībai internetā ik dienu". Pasākums notiks ES mājā, 1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Internetā ir sasniedzami 82 procenti Latvijas iedzīvotāju, no tiem lielākā daļa visbiežāk tam piekļūst datorā, tomēr arvien pieaug viedtālruņu un planšetdatoru izmantošana (Gemius Latvija dati 2017. gada martā).

Vairums jaunās paaudzes viedtārluņu darbojas kā minidatori, ļaujot internetam piekļūt jebkad un jebkur. Skatīties viedierīcēs savus sociālo tīklu profilus, sarakstīties un sazināties, iepirkties internetā, meklēt informāciju ir ikdienišķi. Taču virtuālajā pasaulē saskaramies ar gana daudz riskiem un apdraudējumiem, tāpēc arvien ir nepieciešams pilnveidot savas digitālās prasmes.

Kāpēc nepieciešami programmu atjauninājumi un pretvīrusu programmas? Kādas ir drošas paroles? Kā nepieļaut piekļuvi saviem datiem, attēliem un video? Kādas ir tipiskākās interneta lietotāju kļūdas, un kā mēs katrs pats varam sevi pasargāt internetā? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildēs Maija Katkovska, Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja.

Aicinām uz pasākumu ņemt līdzi savu portatīvo datoru vai viedierīci, jo M. Katkovska praktiski demonstrēs, kā dažādās programmās un aplikācijās uzlikt drošības un privātuma iestatījumus.
M. Katkovska arī ieteiks, kā pasargāt savus bērnus, kādi privātuma un drošības uzstādījumi būtu ieteicami.

Nodarbība paredzēta ikvienam, kurš ikdienā aktīvi izmanto internetu datorā vai viedierīcēs saziņai, pirkumiem, sociālo tīklu aplūkošanai u.c. aktivitātēm, un vēlas pilnveidot savas digitālās prasmes. Šajā pasākumā netiks mācītas ierīču izmantošanas pamatprasmes.

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesentus aicinām pieteikties iepriekš: https://goo.gl/forms/7xeIYNujKna4jbiB2 

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Septiņi Eiropas Parlamenta lēmumi labākai dzīvei digitālajā vidē: http://www.europarl.europa.eu/latvia/resource/static//images/publikacijas/ep-lemumi-digitalaja-joma.pdf

Skolēni izstrādājuši mobilo lietotni par datu aizsardzību internetā: http://www.europarl.europa.eu/latvia/lv/pasakumi/2016/maija_pasakumi/webtestappopening.html 

Eiropas Savienības Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksā apkopoti dati par dalībvalstu digitālo konkurētspēju, kā arī iedzīvotāju digitālajām prasmēm. Informācija par Latviju: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/scoreboard/latvia 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI