DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
5
5

“Jurista Vārda” konferencē diskutēs par tiesiskās sistēmas izaicinājumiem Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šonedēļ gaidāms vērienīgs pasākums tieslietu nozarē. Atzīmējot sava 1000. numura iznākšanu, norisināsies žurnāla “Jurista Vārds” lasītāju un autoru forums „Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi uz valsts otrās simtgades sliekšņa”.

Forums notiks piektdien, 10. novembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Aicināti visi interesenti!

Diskusija, kuru ar savu uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis un kurā piedalīsies autoritatīvi un vadošie Latvijas tiesiskās sistēmas pārstāvji, tostarp amatpersonas, šoreiz tiks veltīta iespējami plašam skatījumam uz Latvijas tiesiskās sistēmas perspektīvām mūsu valsts otrajā simtgadē. "Jurista Vārda" autoru un lasītāju forumam izvēlēti trīs tēmu loki, kas šobrīd šķiet sevišķi aktuāli:

  • tiesiskās sistēmas efektivitāte un nākotnes ideālā tiesu sistēma;
  • tieslietu un ekonomikas mijiedarbība;
  • jurista izglītība un jurista darbs digitālajā laikmetā.

Ar konferences programmu var iepazīties šeit: http://www.juristavards.lv/doc/271476-aicinam-uz-zurnala-jurista-vards-lasitaju-un-autoru-forumu/

"Jurista Vārda" lasītāju un autoru forums veltīts žurnāla 1000. laidiena iznākšanai, kas ir vērā ņemams fakts Latvijas preses vēsturē.

Tas ir 144 lapaspušu biezs, kas ir 4-5 reizes biezāks nekā parasti, un ir iecerēts kā "spogulis" situācijai, kādā Latvijas tiesiskā sistēma atrodas uz valsts otrās simtgades sliekšņa. 

"Esam ļoti pateicīgi autoriem, kas atsaucās redakcijas priekšlikumam veikt "ekspresauditu": analizēt Latvijas tiesu varas organizāciju, likumdošanas procesa kvalitāti un digitalizācijas ietekmi uz tieslietām, kā arī secīgi caurlūkot visas lielākās tiesību nozares, definēt to problēmas un formulēt tuvākās un tālākās attīstības virzienus," jubilejas numurā redakcijas vārdā raksta žurnāla "Jurista Vārds" galvenā redaktore Dina Gailīte.

Žurnāla laidiens Nr. 1000 pie lasītājiem dodas šodien, 7. novembrī. Žurnāla elektroniskā versija pieejama šeit: http://www.juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12126

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI