DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiek Nacionālo bruņoto spēku mobilizācijas mācības

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ Nacionālo bruņoto spēku mācību “Mobilizācijas mācības 2017” ietvaros tiek izsniegti mobilizācijas pieprasījumi mācību “Sudraba Bulta 2017” uzdevumu izpildei, lai nodrošinātu nepieciešamos pakalpojumus – militārās tehnikas transportēšanu un ceļu uzturēšanas darbu veikšanu.

Mācību ietvaros juridiskām personām tiek sagatavoti un izsniegti un mobilizācijas pieprasījumi, lai tos izpildītu un sniegtu nepieciešamo atbalstu Nacionālo bruņoto spēku mācību uzdevumos.

Jau ziņots, ka septembrī un oktobrī notiek Nacionālo bruņoto spēku "Mobilizācijas mācības 2017", kuru mērķis ir pārbaudīt procedūras un normatīvajos aktos noteikto mehānismu efektivitāti, un tās tiek integrētas iepriekšplānotajās militārajās mācībās "Detonators 2017" un "Sudraba bulta 2017" mācību cikla "Mazais Namejs 2017" ietvaros.

Mācību laikā tiek pilnveidotas Nacionālo bruņoto spēku personāla, mobilizācijas resursu plānošanā iesaistīto Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pārstāvju un mācībās iesaistīto komersantu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas mobilizācijas pieprasījumu plānošanā, izsniegšanā un izpildē.

Mācības vada Aizsardzības ministrija un tajās ir iesaistīts Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs, Zemessardze, Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Mācību ietvaros septembrī tika veikta starptautisko militāro mācību "Detonators 2017" uzdevumu izpildei papildu nepieciešamo autotransporta vienību pieprasīšanas un saņemšanas procedūru teorētiskā un praktiskā izspēle, izmantojot mobilizācijas pieprasījumus.

Šādas mobilizācijas mācības Latvijā tiek organizētas pirmo reizi.

Jau ziņots, ka no 11. līdz 24.septembrim, Cekulē, notika starptautiskās militārās mācības "Detonators 2017" bet no 16. līdz 29. oktobrim Ādažu poligonā, Alūksnes, Apes un Gulbenes novados norisinās starptautiskās militārās mācības "Sudraba bulta 2017".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI