DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Skrundas novadā notiks lauka taktiskā vingrinājuma “Mazais Namejs 2017” viesu diena

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svētdien, 22.oktobrī, nekustamajā īpašumā “Mežaine”, Skrundas novadā notiks lauka taktiskā vingrinājuma “Mazais Namejs 2017” viesu diena, kuru apmeklēs Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvežleitnants Andris Rieksts, brigādes pakļautībā esošo bataljonu komandieri un aicinātie viesi.

Lauka taktiskais vingrinājums "Mazais Namejs" Skrundas novadā notiek no 19. līdz 22.oktobrim, un to organizē Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde. Lauka taktiskā vingrinājuma uzdevumi ir paaugstināt vienību spējas brigādes un bataljona mobilo komandpunktu izvēršanā un komandvadības nodrošināšanā, trenēt apakšvienību spējas pildīt uzdevumus atbilstoši kaujas apdzīvotā vietā pamatprincipiem, kā arī pilnveidot militārā lēmuma pieņemšanas procesa iemaņas brigādes un bataljona štābu personālsastāvam.

Lauka taktiskajā vingrinājumā "Mazais Namejs 2017", ko organizē Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde, piedalās aptuveni 500 zemessargi, karavīri un rezerves karavīri no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljoniem un ASV bruņotajiem spēkiem. 

Jau ziņots, ka lauka taktiskās mācības "Mazais Namejs 2017" notiek visā Latvijā no 19. līdz 29. oktobrim un tajās piedalās vairāk nekā 2700 zemessargu un karavīru no visām Zemessardzes vienībām, rezerves karavīri, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri, kā arī zemessargi un karavīri no Lietuvas, Dānijas, ASV un Igaunijas. Mācības organizē Zemessardze, un tajās tiek pilnveidotas bataljona kaujas grupu prasmes aizkavēšanas un aizsardzības operāciju veikšanā, komandpunktu izvēršanā un komandvadības nodrošināšanā.

Visintensīvākā darbība mācību "Mazais Namejs 2017" laikā notiks no 19. līdz 22. oktobrim - Skrundas novadā objektā "Mežaine" kā arī no 27. līdz 29. oktobrim – Limbažu,  Alojas, Dagdas un Alūksnes apkārtnē.

Mediju ievērībai!

Aicinām apmeklēt lauka taktiskā vingrinājuma "Mazais Namejs 2017" viesu dienu 22. oktobrī, plkst.09:00, nekustamajā īpašumā "Mežaine", Skrundas novadā.

Aicinām pieteikt savu dalību pasākumā līdz 20.oktobra plkst.15:00, rakstot uz e-pastu sandra.brale@mod.gov.lv, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu vai pases numuru, kā arī pārstāvēto mediju.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālajos bruņotajos spēkos rudenī intensīvi turpināsies mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem. Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI