DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas Eiropas balvu saņem Inese Vaidere; veicināšanas balvas – Intai Mieriņai un Kristapam Jaudzemam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 24. oktobrī plkst. 15 Eiropas Savienības Mājā Aspazijas bulvārī 28 norisināsies Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (European Academy of Sciences and Arts) balvu pasniegšanas ceremonija. Šogad Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas Eiropas balvu jeb Lielo Feliksa balvu saņem Eiropas Parlamenta deputāte, Dr.oec. Inese Vaidere. Balva I. Vaiderei piešķirta par izciliem sasniegumiem Eiropas vienotības un kultūras vērtību attīstībā, tolerantas komunikācijas veicināšanā un Latvijas identitātes nostiprināšanā.

Savukārt divas veicināšanas jeb mazās Feliksa balvas saņems asociētā profesore, Dr.soc. Inta Mieriņa par sasniegumiem migrācijas procesu un jaunatnes lietu pētniecībā un publikācijām no 2013. līdz 2017. gadam, kā arī asociētais profesors, Dr.chem. Dr. Kristaps Jaudzems par nozīmīgiem sasniegumiem biopolimēru, kā arī proteīnu un ligandu mijiedarbību pētījumos ar kodolmagnētiskās rezonanses metodi.

Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas Eiropas balva jeb Lielā Feliksa balva, kā arī divas veicināšanas balvas reizi trijos gados tiek piešķirtas kopš 2001. gada par ievērojamiem sasniegumiem humanitāro zinātņu jomās, veselības aprūpes un medicīnas zinātnes un augstākās medicīniskās izglītības jomā. Lielo Feliksa balvu pirmo reizi saņēma V. Vīķe–Freiberga, veicināšanas balvas – I. Ose un I. Šuvajevs. 2003. gadā Lielo Feliksa balvu saņēma M. Kūle, veicināšanas balvas – D. Baltaiskalna un Ē. Jēkabsons, 2006. gadā Lielo Feliksa balvu saņēma V. Zariņš, veicināšanas balvas – R. Blumberga un A. Sprūds. 2009. gadā Lielo Feliksa balvu saņēma J. Vētra, veicināšanas balvas – R. Bičevskis un A. Irmejs, 2011. gadā – Lielo Feliksa balvu saņēma I. Blumbergs, veicināšanas balvas – K. Ābele un R. Spirģis, 2013. gadā – A. Jurkāne, veicināšanas balvas – S. Laime, P. Daija, bet 2015. gadā Lielā Feliksa balva piešķirta I. Lancmanim, bet veicināšanas balvas – D. Zigmundei un I. Lībietei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI