DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Dobeles novada zemniekiem pārrunās lauksaimniecības sezonālās aktualitātes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 19. oktobrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē apmeklēs Dobeles novadu, lai tiktos ar Dobeles novada lauksaimniekiem un pārrunātu nozares aktualitātes, tostarp arī ilgstošo lietavu izraisītās negatīvās sekas nozarē. Pašlaik pēc ilgstošajām rudens lietavām problēmas ar ziemāju sēšanu, lopbarības gatavošanu un kūtsmēslu izkliedi tīrumos jau ir skārušas ne tikai Latgales, Vidzemes un Sēlijas, bet arī Zemgales un Kurzemes lauksaimniekus.

"Ilgstošās lietavas augustā un septembrī ne tikai graudu audzētājiem, bet arī lielai daļai lopkopības saimniecību ir radījušas lielas problēmas, jo ir grūtības ziemai nodrošināties ar lopbarību. Ilgajās lietavās pļavās ir izmirkusi zeme, daudzviet lauksaimnieki nevarēja nopļaut sienu, kā arī novest siena ruļļus. Šobrīd ir problēmas ar lopbarības kukurūzas novākšanu un kūtsmēslu izvešanu, izkliedi un iearšanu tīrumos noteiktajos termiņos, jo augsne joprojām ir tik slapja, ka traktortehnika un piekabes tajā iegrimst un iestieg," stāsta zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Tiekoties ar lauksaimniekiem, zemkopības ministrs informēs par Lauku attīstības programmas turpmākajām aktualitātēm un pasākumiem, kas vērsti uz lauksaimniecības un uzņēmējdarbības lauku apvidos attīstību. Vizītes laikā Jānis Dūklavs arī apmeklēs piena ražošanas zemnieku saimniecību "Kokles" Dobeles novada Bikstu pagastā.

Jau ziņots, ka Zemkopības ministrija ir mobilizējusi pieejamo atbalstu lietavu izraisītajos plūdos cietušajiem lauksaimniekiem un apkopojusi datus par lauksaimnieku zaudējumiem, un nākamajā valdības sēdē ir plānots lemt par kompensācijām zemniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI