DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ES pārvietošanas programmas ietvaros no Turcijas pārmitinātas septiņpadsmit personas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 17. oktobrī, Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Turcijas pārmitinātas septiņpadsmit personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā deviņi nepilngadīgi bērni.

Latvijā otrdien ieradās četras ģimenes no Sīrijas, patlaban personas atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā kurpnieks, lauksaimnieks, taksometra un kravas automašīnas vadītājs.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā. Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņēmusi 363 personas.

Mediju ievērībai: Lai nodrošinātu jums nepieciešamo atbalstu, Patvēruma meklētāju centra apmeklējums interviju vai filmēšanas veikšanai pirms ierašanās savlaicīgi jāsaskaņo ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamenta sabiedrisko attiecību vadītāju pa tālr. 67219185 vai elektroniski prese@pmlp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI