DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks Jānis Zlamets akreditēts Starptautiskajā atomenerģijas aģentūrā un Apvienoto Nāciju Organizācijā Vīnē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
16. oktobrī Vīnē Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Jānis Zlamets iesniedza akreditācijas vēstules Starptautiskās atomenerģijas aģentūras ģenerāldirektoram Jukijam Amano (Yukiya Amano), savukārt 17. oktobrī – Apvienoto Nāciju Organizācijas biroja Vīnē ģenerāldirektoram un Apvienoto Nāciju Narkotiku un noziedzības novēršanas biroja izpildsekretāram Jurijam Fedotovam (Yury Fedotov).

Vēstnieka J. Zlameta sarunā ar Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (International Atomic Energy Agency, IAEA) ģenerāldirektoru J. Amano atzinīgi tika novērtēta Latvijas sadarbība ar IAEA, kas sniedz nozīmīgus ieguvumus Latvijas radiācijas drošības, nukleārās medicīnas, nacionālās ekspertīzes un tehnisko spēju paaugstināšanas jomā. Tāpat tikšanās laikā tika apspriesti aktuālie reģionālie un starptautiskie jautājumi, pievēršoties Kopīgajam visaptverošajam rīcības plānam Irānas kodolprogrammas uzraudzībai (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), situācijai Ziemeļkorejā, kodoldrošībai Astravjecas AES Baltkrievijā un Ukrainas jurisdikcijai pār prettiesiski anektētajā Sevastopolē esošo kodolreaktoru un kodolmateriāliem.

Ar Apvienoto Nāciju Organizācijas biroja Vīnē (United Nations Office in Vienna, UNOV) ģenerāldirektoru un Apvienoto Nāciju Narkotiku un noziedzības novēršanas biroja (United Nations Office on Drugs and Crime, UNODC) izpildsekretāru Juriju Fedotovu tika pārrunātas aktualitātes narkotiku apkarošanas, ieslodzīto tiesību ievērošanas un pretkorupcijas jomā, kā arī Apvienoto Nāciju Organizācijas biroja Vīnē darbība kopumā. Puses apsprieda arī iespējamos sadarbības virzienus UNODC kompetences jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI