DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele piedalās XXII Erevānas starptautiskajā konferencē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 19. oktobrī, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītāja Alla Spale dosies uz Armēniju, kur piedalīsies XXII Erevānas starptautiskajā konferencē, kas norisināsies līdz 21. oktobrim. Šā gada konferences tēma “Konstitucionālo tiesu loma konstitucionālo konfliktu pārvarēšanā”.

Konferences ietvaros Ineta Ziemele uzstāsies ar priekšlasījumu par konstitucionālās identitātes kodola aizsardzību Satversmes tiesas judikatūrā. Konferences dalībniekiem Ineta Ziemele sniegs plašu ieskatu, kā Latvijā tiek saprasts konstitucionālās identitātes kodola jēdziens un kādos gadījumos nepieciešama tā konstitucionālā aizsardzībā. Ineta Ziemele skaidros, kāda šajā jautājumā ir bijusi līdzšinējā Satversmes tiesas judikatūra un kādi varētu būt iespējamie izaicinājumi, kas sagaida Satversmes tiesu saistībā ar konstitucionālās identitātes kodola aizsardzību nākotnē.

Starptautisko konferenci organizē Armēnijas Konstitucionālā tiesa sadarbībā ar Eiropas Padomes komisiju "Demokrātija caur tiesībām" (Venēcijas komisija). Erevānas starptautiskā konference ir ikgadējs pasākums, kas tiek rīkots kopš 1996. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI