DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Kuldīgā: pašvaldību ieguldījums eksakto mācību priekšmetu apguvē ir ilgtermiņa investīcijas ražošanas attīstībai Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Pašvaldības, stiprinot jauniešu iespējas padziļināti apgūt algebru, ģeometriju un dabas zinības skolā, veicina ilgtermiņa investīcijas ražošanas attīstībai Latvijā nākotnē,” otrdien, 2017. gada 17. oktobrī, pēc Kuldīgas Centra vidusskolas apmeklējuma atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tiekoties ar skolotājiem un skolniekiem, Valsts prezidents novērtēja vidusskolā piedāvāto matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena izglītības programmu kvalitāti.

Reģionālās darba vizītes laikā Kuldīgas novadā Valsts prezidents tikās ar novada uzņēmējiem, lai iepazītos ar viņiem aktuāliem jautājumiem. Tikšanās laikā uzņēmēji atzina, ka nākotnē arvien vairāk tiks investēts ražošanas iekārtu modernizēšanā, līdz ar to palielināsies pieprasījums darba tirgū pēc augsti kvalificētiem darbiniekiem, bet samazināsies pieprasījums pēc mazkvalificēta darbaspēka.

Valsts prezidents klātienē apmeklēja arī veselīgu graudaugu brokastu pārslu ražotni SIA "Milzu!" un līdzsvara ritenīšu "DipDap" ražotni SIA "MGS Factory". SIA "Milzu!" ražotā produkcija šobrīd tiek eksportēta uz 12 pasaules valstīm, bet Latvijā radītie "DipDap" ritenīši ir iekarojuši ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tirgus. Uzņēmuma īpašnieki atzina, ka liela loma uzņēmuma produkcijas popularitātei ir pētniecībā ieguldītais darbs gan pirms uzņēmums uzsāka savu darbību, gan šobrīd, turpinot to attīstīt.

Tikšanās laikā ar Valsts prezidentu abu uzņēmumu pārstāvji uzsvēra, ka nozīmīga loma ir pašvaldības vēlmei un spējai radīt uzņēmējdarbībai pievilcīgu vidi, piemēram, izveidojot nepieciešamo infrastruktūru.

Raimonds Vējonis arī apmeklēja Zemessardzes 45. nodrošinājuma bataljonu, kur tikās ar bataljona priekšnieku pulkvežleitnantu Arturu Baronu un zemessargiem un iepazinās ar īstenotajiem pasākumiem infrastruktūras uzlabošanai.

Valsts prezidentu darba vizītē Kuldīgā pavadīja Iveta Vējones kundze, kura apmeklēja Pelču speciālo internātpamatskolu – attīstības centru "Saules Stari", kā arī viesojās pirmsskolas izglītības iestādē "Ābelīte" un E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI