DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs oficiālā vizītē apmeklēs Luksemburgas Lielhercogisti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
17. un 18. oktobrī norisināsies ārlietu ministra Edgara Rinkēviča oficiālā vizīte Luksemburgas Lielhercogistē. Ministram plānotas sarunas ar Luksemburgas Lielhercogu Anrī (Grand Duke Henri of Luxembourg), Luksemburgas Deputātu palātas prezidentu Marsu di Bartolomeo (Mars di Bartolomeo) un ārlietu un Eiropas lietu ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn). E. Rinkēvičs ar publisku lekciju uzstāsies arī Luksemburgas Universitātē un tiksies ar asociācijas „Luksemburga–Latvija” un diasporas pārstāvjiem.

Latviju un Luksemburgu vieno aktīvs politiskais dialogs un cieša sadarbība ES un NATO, kā arī Baltijas un Beniluksa valstu formātā. Vizītes laikā plānots apspriest Latvijas un Luksemburgas divpusējo attiecību aktualitātes, sadarbību reģionālajā Baltijas un Beniluksa valstu formātā, kā arī aktuālos Eiropas Savienības, drošības un aizsardzības politikas jautājumus.

17. oktobrī Luksemburgas Universitātē notiks E. Rinkēviča publiska lekcija "Eiropas nākotne – perspektīvas un izaicinājumi" ("Future of Europe – Perspectives and Challenges"), uz kuru aicināti Luksemburgā izvietoto Eiropas institūciju un tiesu pārstāvji, ministriju darbinieki, diplomātiskais korpuss, Latvijas diaspora Luksemburgā un studenti.

Tāpat ministrs tiksies ar asociācijas "Luksemburga–Latvija" pārstāvjiem un diasporu Luksemburgā.

Šī ir E. Rinkēviča atbildes vizīte Luksemburgas ārlietu ministra Ž. Aselborna viesošanās reizei Rīgā šī gada 17. janvārī.

Uzziņai

Šogad tiek atzīmēta Latvijas un Luksemburgas diplomātisko attiecību nodibināšanas 95. gadadiena un diplomātisko attiecību atjaunošanas 25. gadadiena.

Žans Aselborns ir amatā kopš 2004. gada, un šobrīd ir visilgāk strādājošais ārlietu ministrs Eiropas Savienībā. Latvijā viņš viesojies vairākkārt. Luksemburgas Deputātu palātas prezidents Marss di Bartolomeo Latviju apmeklēja šī gada jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI