DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministre piedalās Pasaules Bankas grupas un Starptautiskā Valūtas fonda sanāksmē Vašingtonā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 13. līdz 15.oktobrim finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola piedalās Pasaules Bankas (PB) grupas un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) gada sanāksmē Vašingtonā, ASV. Vizītes laikā ministrei paredzētas vairākas nozīmīgas tikšanās ar citu valstu finanšu ministriem, investīciju bankām, reitingu aģentūrām, ASV Valsts kases pārstāvjiem un dalība augsta līmeņa paneļdiskusijās.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola 13.-15. oktobrī Vašingtonā piedalīsies Starptautiskā Valūtas fonda un Pasaules Bankas gada sanāksmē. Pasaules Bankas Attīstības Komitejas dienas kārtībā, cita starp, plānots izskatīt Pasaules Attīstības Ziņojumu 2018.gadam, kas veltīts izglītības tēmai jeb "Kā realizēt izglītības solījumu" (Learning to Realize Education’s Promise) Ziņojuma galvenais vēstījums ir nepieciešamība risināt izglītības krīzi pasaulē -  kā skolas var palīdzēt skolēniem un kā izglītības sistēmas var palīdzēt mācīšanai, un nodrošināt visiem pasaules bērniem vienlīdzīgas mācību iespējas.

Ārpus oficiālajām SVF un PB sanāksmēm finanšu ministrei plānotas divpusējās tikšanās ar Ukrainas finanšu ministru, lai apspriestu Latvijas nodokļu reformu, kā arī ar Azerbaidžānas, Moldovas un Gruzijas finanšu ministriem un Kazahstānas ekonomikas ministru, lai pārrunātu valstu divpusējās ekonomiskās un attīstības sadarbības attiecības.

Papildus ministre piedalīsies diskusijās par globālās ekonomikas attīstības tendencēm un izaicinājumiem, privātā kapitāla piesaisti ilgtermiņa investīcijām, inovatīvo tehnoloģiju izaicinājumiem finanšu sektoram u.c. aktuāliem jautājumiem.

Savukārt, lai runātu par uzņēmējdarbības vidi, sadarbības veicināšanu un investīciju piesaisti, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola tiksies arī ar Deutsche Bank un JP Morgan investīciju bankām.

Tāpat vizītes ietvaros finanšu ministrei plānota tikšanās ar ASV Valsts kasi, lai apspriestu jautājumus saistībā ar Latvijas banku sektoru un paveikto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas sistēmas stiprināšanā.

Latvijas delegāciju vizītē pārstāvēs Finanšu ministrijas, Latvijas Bankas, Valsts kases, Ārlietu ministrijas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas amatpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI