DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kājnieku skolā zvērestu dos 74 jaunie karavīri

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 14.oktobrī, 74 kadetu kandidāti, kas uzsāka kareivja pamatapmācības kursu šā gada septembrī, svinīgā ceremonijā Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā dos karavīra zvērestu.

Kareivja pamatapmācības kursā kadetu kandidāti 13 nedēļās apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Kurss ir sadalīts divās daļās. Pirmās piecas nedēļas noslēdzas ar zvēresta došanas ceremoniju, līdz tam lielākoties notiek teorētiskā apmācība. Otrajā posmā, kas ilgst astoņas nedēļas, iegūtās zināšanas nostiprina praktiski – jaunie karavīri mācās dzīvot lauka apstākļos un praktiski apieties ar ieroci, kā arī apgūst lauka kaujas iemaņas. Pamatapmācības kurss noslēgsies 9.decembrī.

Nacionālie bruņotie spēki informē, ka profesionālā dienesta kandidāts rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tostarp, Zemessardzes, vienībā. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana".

Dienot bruņotajos spēkos, karavīrs iegūst stabilitāti, turpmāku apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsmi, konkurētspējīgu atalgojumu un plašas sociālās garantijas. Kareivja profesiju, kas ir arī militārās karjeras sākumposms, apgūst Kājnieku skolā Alūksnē vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos. Lai kļūtu par kareivi, ir jābūt Latvijas Republikas pilsonim ar vismaz pamatizglītību vecumā no 18 līdz 39 gadiem. Pēc pamata iemaņu apgūšanas militārais dienests turpināsies, izvēlētājā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un veicot kolektīvo apmācību.

Bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu kādā no apakšvienībām Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, Jūras spēkos un Gaisa spēkos, kā arī Štāba bataljonā un specializētajās bruņoto spēku apakšvienībās, kurās lieti noderēs civilajā dzīvē iegūtās aroda prasmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI