DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izstādes „Māja. Dzīvoklis” laikā informēsim par aktualitātēm ēku renovācijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No š.g. 19. līdz 22. oktobrim izstādes „Māja. Dzīvoklis” laikā Ekonomikas ministrija un informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneri informēs namu pārvaldītājus un dzīvokļu īpašniekus par pieejamo ES fondu finansējumu daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī kvalitatīvu ēku renovāciju. Izstādes laikā notiks arī zinātniski praktisks forums „Mājokļu pārvaldīšanas prakse, daudzdzīvokļu namu atjaunošanas iespējas”.

Četras dienas izstādes stendā "Dzīvo siltāk" varēs sastapt dažādu institūciju, organizāciju un uzņēmumu pārstāvjus. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs informēs par būvizstrādājumu atbilstību (prasībām un regulējošajiem normatīvajiem aktiem) un kā izvēlēties atbilstošus, kvalitatīvus un drošus būvizstrādājumus. Elektrum Energoefektivitātes centrs izglītos par energoefektivitāti renovētā mājoklī. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēs par ugunsdrošības prasībām, kuras noteiktas Ugunsdrošības noteikumos. Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par uzņēmumu energoauditiem un energopārvaldību, energoefektivitātes nodevu, kā arī par būvniecības regulējumu.

Konsultācijas sniegs arī būvniecības nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas, Latvijas Būvnieku asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Ilgtspējīgas būvniecības padomes pārstāvji.

Izstādes laikā, š.g. 20. oktobrī plkst. 10:30 Konferenču zālē nr.1. notiks zinātniski praktisks forums "Mājokļu pārvaldīšanas prakse, daudzdzīvokļu namu atjaunošanas iespējas", kura laikā namu pārvaldnieki un citi interesenti varēs uzzināt par jaunumiem normatīvajos aktos mājokļu pārvaldīšanas jomā, daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu atbalsta programmu, kā arī par namu pārvaldnieka darba organizēšanu, pieredzi un risinājumiem. Pasākuma laikā notiks arī fotokonkursa "Energoefektivitāte mums apkārt" laureātu apbalvošana. Vairāk informācijas par fotokonkursu pieejama energoefektivakaeka.lv. Forumu organizē Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija, Ekonomikas ministrija, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Latvijas Namu pārvaldnieku ģilde, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūts. Detalizēta pasākuma dienas kārtība pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

Plašāka informācija par izstādi "Māja. Dzīvoklis" pieejama Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mājaslapā http://www.bt1.lv/mdz/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI