DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina stiprināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Korupcija mazina cilvēku ticību valstij. Tā izmaina valsts vērtību sīknaudā. Stipra valsts ir tāda, kurai uzticas tās iedzīvotāji. Valsts, kurā visi valsts pārvaldes darbinieki, politiķi, valsts uzņēmumu vadītāji strādā valsts, sabiedrības un ikviena cilvēka interesēs. Valsts, kurā amatpersonas rīkojas valstiski un tālredzīgi, spēj pamatot ikvienu lēmumu un skaidrot to sabiedrībai,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 12. oktobrī uzstājoties svinīgajā pasākumā par godu 15. gadadienai kopš Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba sākšanas.

Valsts prezidents uzsvēra: "Korupcija ir viens no lielākajiem draudiem valsts drošībai, jo tā vājina demokrātisku valsts pārvaldi, bremzē tautsaimniecības attīstību, mazina investoru un partneru uzticēšanos. Aicinu Saeimu un Ministru kabinetu stiprināt KNAB darbu, lai sniegtu pārliecību ikvienam mūsu valsts iedzīvotājam, ka korupcijas noziegumi tiks izmeklētas profesionāli, ātri un efektīvi."

Valsts prezidents atzina, ka daļā sabiedrības pret korupciju diemžēl joprojām izturas iecietīgi. Tādēļ jāatceras, ka valsts apkrāpšana ilgtermiņā vēršas pret valsti un sabiedrību, tai skaitā pret kukuļa devējiem un ņēmējiem.

"Latvijas spēks ir atklātība un godīgums – pašiem pret sevi un vienam pret otru. Tikai tad, ja esam godīgi un atklāti lēmumu pieņemšanas procesā un pašaizliedzīgi strādājam, lai sasniegtu rezultātu, varam veidot labāku mūsu valsti, veicināt cilvēku vēlmi būt daļai no Latvijas," norādīja Valsts prezidents, paužot pateicību KNAB darbiniekiem par pašaizliedzīgu darbu arī birojam sarežģītos laikos un novēlot veiksmi jaunajam KNAB priekšniekam Jēkabam Straumem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI