DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Jauns modelis NATO un Eiropas Savienības attiecību nostiprināšanai?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Austrumu studiju institūta nodibinājumu (Polija) un Polijas Republikas vēstniecības Rīgā atbalstu rīko trīs jūru iniciatīvas projekta ziņojuma prezentāciju un publisko diskusiju: “Sadarbības vīzijas: Adrijas-Baltijas-Melnā jūra”, kas norisināsies šī gada 16. oktobrī no plkst. 13.00 līdz 14.30 Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28. (Sarunu telpa, 1.stāvs).

Trīs jūru iniciatīvas projekta mērķis ir veicināt un attīstīt ekonomisko sadarbību starp Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm, primāri uzsvaru liekot uz Adrijas, Baltijas un Melnās jūras reģionu attīstības perspektīvām. Publikācijas autori izejot no atbilstoša vēsturiskā un ģeogrāfiskā konteksta identificē svarīgākos nākotnes attīstības aspektus.

Lai arī šobrīd galvenās sadarbības jomas projekta dalībvalstīm – Igaunijai, Latvijai, Lietuvai, Austrijai, Bulgārijai, Horvātijai, Rumānijai un Slovēnijai ir transports, enerģētika un digitalizācija, iniciatīva apliecina, ka  pārrobežu sadarbība starp ziemeļu un dienvidu valstīm ir iespējama arī  plašākā nozīmē, tā apliecina, ka šāda veida sadarbība ir tieši vērsta arī uz NATO un Eiropas Savienības (ES) attiecību nostiprināšanu. No iniciatīvas viedokļa, neskatoties uz dažādo izaicinājumu plosīto ES, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm ir jākļūst par spēka avotu plašākai Eiropas kopienai. Tomēr līdz tam projekta dalībvalstīm ir jākoncentrējas uz saskaņotas situācijas veidošanu ES, izmantojot gan padziļinātu iekšējo integrāciju, gan līdzsvarotu reģionālo attīstību.

Par dažādajiem attīstības virzieniem, to scenārijiem un iesaistīto valstu prioritātēm diskutēsim kopā ar ekspertiem no Polijas, Rumānijas un Latvijas Ārlietu ministrijām. Diskusiju vadīs LĀI direktors Andris Sprūds. Uzrunā piedalīsies Polijas Republikas vēstniece Latvijā, Eva Dembska un Austrumu studiju institūta programmu direktore Kinga Redlovska.

Pasākuma reģistrējies šeit: http://ej.uz/The_ThreeSeasInitiative

Pasākuma valoda – angļu, ar tulkojumu pēc pieprasījuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI