DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
1
1

Krišjānis Kariņš sniegs uzrunu Eiropas Elektroenerģijas nozares pārstāvju konferencē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 26. septembrī, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība/ETP) Briselē (Beļģija) piedalīsies Eiropas Elektroenerģijas nozares savienības “EURELECTRIC” konferencē “Tīra enerģija visiem eiropiešiem”.

Krišjānis Kariņš ar ievadrunu atklās konferences daļu, kas veltīta Eiropas elektrības tirgus uzbūvei. Kā zināms, Krišjānis Kariņš ir Eiropas Parlamenta atbildīgais virzītājs likumprojektiem, kas noteiks to, kāds būs Eiropas elektroenerģijas tirgus nākotnē. Jaunie elektrības tirgus uzbūves likumprojekti paredz ieviest patiesi vienotu elektrības tirgu, stiprinot konkurenci un samazinot izmaksas patērētajiem.

Krišjānis Kariņš uzsver: "Šobrīd Eiropas elektroenerģijas tirgus darbību traucē daudzie un atšķirīgie atbalsta mehānismi, obligātie iepirkumi, kā arī pastāvošās barjeras tirdzniecībai starp dalībvalstīm, kā rezultātā konkurence ir traucēta un patērētāji līdz ar to maksā vairāk. Šie ir izaicinājumi, ar kuriem elektroenerģijas tirgus saskaras un pie kuriem šobrīd likumdošanā mēs Parlamentā strādājam."

Konference veltīta "Tīras enerģijas" jeb tā dēvētās "ziemas pakotnes" likumprojektu kopumu apspriešanai, kas ir noslēdzošais posms Eiropas Enerģētikas savienības izveidē. Konferencē piedalīsies nozares uzņēmumu pārstāvji, eksperti un Eiropas Parlamenta, Padomes un Komisijas pārstāvji.

Konferences darba kārtība pieejama http://www.eurelectric.org/media/340041/draft-agenda.pdf

Krišjānis Kariņš Eiropas Parlamentā strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā. Viņš ir iekļauts starptautiskās nevalstiskās organizācijas "VoteWatch Europe" pētījumā par ietekmīgākajiem EP deputātiem enerģētikas politikas jomā, ieņemot ceturto vietu. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI