DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica: Latvija un Kanāda ir cieši sabiedrotie

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
22. septembrī notika Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas deputātu delegāciju Stīvena Fjūra (Stephen Fuhr) vadībā. Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Latvija augstu novērtē Kanādas ieguldījumu mūsu drošības stiprināšanā, uzņemoties NATO ietvarnācijas pienākumus Latvijā.

"Kanādas lēmums par NATO vadošās valsts pienākumu uzņemšanos vadīt daudznacionālo bataljonu Latvijā ir spēcīgs signāls stiprināt NATO atturēšanas politiku un kolektīvo aizsardzību un vienlaikus arī celt Latvijas drošības un aizsardzības spējas," tikšanās laikā sacīja parlamentārā sekretāre.

Kanādas parlamenta delegācijas pārstāvji atzina, ka vizīte Latvijā dod iespēju padziļināti iepazīties ar situāciju reģionā. 

Z. Kalniņa-Lukaševica arī atzīmēja, ka "jābūt gataviem pret NATO spēkiem vērstām dezinformācijas kampaņām. Tāpēc ir svarīgi sadarboties stratēģiskās komunikācijas jautājumos".

Pārrunājot iespējas abu valstu sadarbības, kas balstās uz kopīgām vērtībām, paplašināšanai, puses bija vienisprātis, ka būtu lietderīgi identificēt konkrētus projektus attīstības sadarbības jomā, kuru īstenošanā varētu sadarboties kā partneri.

Tikšanās laikā puses pozitīvi novērtēja arī Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) pagaidu piemērošanas uzsākšanu 21. septembrī, kas sniedz iespējas abu valstu uzņēmējiem jaunu tirgu apgūšanā, tādējādi vairojot sabiedrības labklājību un attiecīgi stiprinot drošību. 

Uzziņai

Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas deputātu delegācija apmeklē Latviju plašākas reģionālas vizītes ietvaros - Kanādas parlamentārieši ieradās no Beļģijas, bet pēc Latvijas apmeklējuma tālāk dosies uz Ukrainu.

Delegācijā ir Nacionālās aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Stīvens Fjūrs (Stephen Fuhr) un deputāti Rendals Gerisons (Randall Garrison), Derens Fišers (Darren Fisher), Īvs Robjārs (Yves Robillard), Marks Geretsens (Mark Gerretsen), Džeimss Bezans (James Bezan), Marks Varva (Mark Warawa).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI