DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārvalstu vēstnieki atzinīgi vērtē latviešu uzņēmēju prasmes apvienot mūsdienīgus risinājumus un amatnieku tradīcijas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
20. septembrī norisinājās ikgadējais Latvijā akreditēto diplomātisko misiju vadītāju reģionālais brauciens, kas šogad tika organizēts uz Vidzemi.

Uzrunājot vēstniekus, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs uzsvēra, ka ikgadējo apmeklējumu mērķis ir veidot un attīstīt kontaktus Latvijas reģionos. "Šogad brauciens notiek uz Cēsīm – otru lielāko Vidzemes pilsētu, kurai ir ambīcijas kļūt par Latvijas kultūras galvaspilsētu. Turklāt Cēsīs ir arī enerģiski un iedvesmojoši līderi, kas dara jaunas un pārgalvīgas lietas," sacīja valsts sekretārs, mudinot veidot aktīvāku sadarbību ar pilsētu un tās uzņēmējiem. Viesus sveica arī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Juris Rozenbergs, iepazīstinot ar pilsētu, tās attīstību un piedāvātajām iespējām.

Brauciena laikā vēstnieki iepazina Vidzemes reģiona ekonomiskās sadarbības un investīciju iespējas. Viesi izrādīja īpašu interesi par uzņēmumu SIA "Dores Fabrika", kas veiksmīgi darbojas koka māju izstrādē un celtniecībā. Vēstnieki interesējās par piedāvātajiem ēku arhitektūras risinājumiem, kuros apvienotas mūsdienu prasības pret vidi un kvalitāti un latviešu amatniecības tradīcijas. Apmeklējot "Vides risinājumu institūta", ārvalstu diplomātisko misiju vadītāji plašāk uzzināja par tā sadarbību ar Eiropas Kosmosa aģentūru un veiktajiem pētījumiem.

Tāpat vēstnieki viesojās Cēsu pils kompleksā un Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kā arī apmeklēja Amatciemu.     

Braucienā piedalījās vairāk nekā 30 Latvijā akreditētie ārvalstu rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI