21. septembrī, 2017
TĒMA: Ekonomika

LTRK Kurzemes reģionālās padomes sēdē diskutēs par situāciju darba tirgū

Šo piektdien, 22.septembrī, plkst. 10:00 Liepājā, Ziemeļu ielā 19, notiks Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes reģionālās padomes sēde, lai runātu par situāciju darba tirgū, iespējamo darbaspēka importu no trešajām valstīm, kā arī citām aktualitātēm.

Sēdē piedalīsies LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, LTRK viceprezidente un nodokļu eksperte Lienīte Caune, to atklās AS "LAUMA Lingerie" valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Tikšanās laikā par uzņēmējdarbības vides aktualitātēm runās LTRK Kurzemes padomes vadītājs Jānis Vilnītis, savukārt imigrācijas likuma nosacījumus skaidros biedrības "Patvērums "Drošā māja"" jurists, klientu konsultants Alvis Šķenders. Tiks diskutēts arī par izmaiņām slimības lapu apmaksas kārtībā, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) aprēķināšanu no 2018.gada 1.janvāra un bezdarbnieka statusa iegūšanu. Ņemot vērā to, ka saistībā ar gaidāmajām IIN izmaiņām konstatētas daudz neskaidrības, komersanti aicināti savos uzņēmumos iepriekš apzināt interesējošos jautājumus, kā arī izteikt priekšlikumus.

Kurzemes reģionālā padome ir LTRK biedru brīvprātīga, organizatoriska struktūra, kas pārstāv  uzņēmēju intereses Kurzemes reģionā dažādās nozarēs un interešu jomās.        Tā veic šādas funkcijas: sagatavo priekšlikumus LTRK īstenojamai reģionu komercdarbības politikai, ierosina attiecīgā reģiona jautājumu izskatīšanu LTRK institūcijās, nosaka LTRK aktivitāšu prioritātes publiskās pārvaldes ietekmēšanas attiecīgajā reģionā, nepieciešamības gadījumā veido attiecīgā reģiona darba grupas konkrētu jautājumu sagatavošanai u.c.

Kurzemes reģionālās padomes sēdei lūdzam pieteikties iepriekš,  rakstot uz e-pastu salvis.roga@chamber.lv vai zvanot Salvim Rogam pa tel. 28663400.