DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izsludina tirgotāju pieteikšanos “Rudens ražas svētkiem” LU Botāniskajā dārzā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina vietējos tirgotājus - latviešu amatniekus, dizainerus un pārtikas ražotājus, īpaši dārzeņu audzētājus, pieteikt tirdzniecību “Rudens ražas svētkos”.

Par godu rudens ražas bagātībai, sestdien, 14. oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2, notiks "Rudens ražas svētki". Tirgotāji,  īpaši dārzeņu audzētāji, bet arī citi amatnieki, ražotāji, un dizaineri, aicināti pieteikt savu dalību LU Botāniskā dārza "Rudens ražas svētkos" līdz šā gada 10. oktobrim (ieskaitot), elektroniski nosūtot PIETEIKUMU (http://ej.uz/pqta) uz e-pasta adresi elza.straupmane@lu.lv. Ar tirdzniecības noteikumiem var iepazīties http://ej.uz/o8hj .

Ievadot gada tumšāko un rāmāko laiku, kad lauka darbi padarīti un daba dodas pie miera, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina svinēt zemes auglību un ražas  bagātību "Rudens ražas svētkos". Jau par tradīciju kļuvušajos gadskārtu svētkos piedāvās iegādāties vietējo amatnieku un pārtikas ražotāju produkciju, un izglītojošu lekciju formā aicinās sagatavoties ziemai un aizdomāties par veselīgu dzīvesveidu, aktualizējot tādas tēmas kā augu valsts produktu un ārstniecības augu izmantošana uzturā, kā arī sniedzot vērtīgus padomus ziemas dārzniecībā -  telpaugu kopšanā ziemā. Svētku noslēgumā gada krāsaināko un melanholiskāko laiku izdziedās muzikālā kopā būšanā pie dabas pilsētas sirdī.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Septembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI