DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība tiksies ar NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieri

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 14. septembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku komandieris pulkvedis Armands Saltups tiksies ar NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieri ģenerāli Todu Volteru (Tod D. Wolters), kas uzturēsies darba vizītē Latvijā.

Plānots, ka tikšanās laikā amatpersonas pārrunās NATO Gaisa spēku pavēlniecības atbalstu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu darbībā ar mērķi sekmēt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Ģenerālis T. Volters arī apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzi Lielvārdē, kur norisinās NATO Gaisa spēku pavēlniecības rīkotās mācības "Ramstein Dust II-17", lai iepazītos ar mācību norisi.

Jau ziņots, ka mācības "Ramstein Dust II-17" Latvijā notiek no 28. augusta līdz 6. oktobrim, un to laikā NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra elementi tiek izvietoti Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē, pilnveidojot spējas izvērst centra darbību ārpus tā pastāvīgā izvietojuma Itālijā un sekmējot gaisa spēku integrāciju kopējā Baltijas un Polijas bruņoto spēku komandvadības struktūrā.

"Ramstein Dust II-17" norisē piedalās arī NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra speciālisti, nodrošinot gaisa operāciju vadības un kontroles apmācību Baltijas Apvienotajā kontroles un ziņošanas centrā Karmelavā, Lietuvā un Polijas Gaisa operāciju vadības centrā Varšavā.

Mācībās tiek iesaistītas arī Baltijas valstīs un Polijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas, sekmējot sauszemes un gaisa spēku savstarpēju savietojamību un sadarbību.

Latvijas bruņotie spēki mācībās  "Ramstein Dust II-17" sniedz uzņemošās valsts atbalstu.

NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis T. Volters ir arī ASV Gaisa spēku Eiropā un ASV Gaisa spēku Āfrikā komandieris. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI