DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputātus rītdien uzrunās Kanādas parlamenta Senāta spīkers

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdienas, 14.septembra, Saeimas sēde sāksies ar Kanādas parlamenta Senāta spīkera Džordža Fērija (George J.Furey) uzrunu. Kanādas spīkers no 12. līdz 16.septembrim uzturas oficiālā vizītē Latvijā.

Turpinot sēdi, Saeima galīgajā lasījumā skatīs Mediācijas likuma grozījumus. Tie paredz mediatoru sertifikācijas un atestācijas komisijas sastāvā iekļaut divus dažādu tiesu instanču tiesnešus, lai varētu nodrošināt pārbaudījuma kandidātu iespējami objektīvāku un profesionālāku izvērtēšanu.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti lems par izmaiņām Valsts probācijas dienesta likumā, lai pilnveidotu līdzšinējo regulējumu probācijas jomā, savukārt pirmajā lasījumā plānots skatīt Krimināllikuma grozījumus, kas paredz noteikt kriminālatbildību par jauniem noziegumu veidiem, kas saistīti ar terorismu.

Konceptuāli plānots lemt arī par rosinātajiem grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt naudas sodu par valsts valodas lietošanas pārkāpumiem, kā arī soda mēru nodalīt juridiskajām un fiziskajām personām.

Vēl pirmajā lasījumā deputāti vērtēs Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumus. Tie paredz sabiedriskā transporta sarakstu papildināt ar vieglajiem automobiļiem, ko varēs izmantot vietās, kur ir maz pasažieru.

Savukārt nodošanai izskatīšanai Saeimas komisijās sēdes darba kārtībā iekļauti vairāki jauni likumprojekti, tostarp izmaiņas desmit likumos, kas saistīti ar direktīvas prasību ieviešanu, lai nepieļautu finanšu sistēmas izmantošanu nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanai vai teroristu finansēšanai.

17.septembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 29 jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI