DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica aicina IT uzņēmējus iesaistīties starptautiskos attīstības sadarbības projektu iepirkumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
13. septembrī parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Latvijas IT uzņēmumiem, lai iepazīstinātu ar attīstības sadarbības politiku un plašajām iespējām uzņēmumiem šajā jomā iesaistīties attīstības sadarbības projektu īstenošanā, piedalīties starptautisko organizāciju iepirkumos.

"Uzņēmumu iespējas, iesaistoties Eiropas Savienības un citu finansētāju attīstības sadarbības projektos, ir milzīgas, bet diemžēl Latvijā līdz šim maz izmantotas. ES un tās dalībvalstis vien ik gadu investē vairāk nekā 50 miljardus eiro. Ārlietu dienests ir gatavs atbalstīt ar interešu pārstāvniecību ES institūcijās un Latvijai prioritārajos attīstības sadarbības reģionos – Austrumu partnerības valstīs un Centrālāzijā, lai veicinātu Latvijas uzņēmēju iesaisti ES finansēto attīstības sadarbības projektu īstenošanā, un piedāvāt Latvijā izstrādātus IT produktus un pakalpojumus," norādīja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Tāpat parlamentārā sekretāre atzīmēja: "Arvien vairāk globālā politiskā līmenī pieaug izpratne par digitālo tehnoloģiju un to sniegto iespēju lomu attīstības veicināšanā. Šai jomai finansējums turpinās pieaugt. Minētais jautājums bija arī viens no galvenajiem darbakārtības punktiem 11. septembra ES Ārlietu padomes attīstības sadarbības ministru neformālajā sanāksmē Tallinā." 

Ārlietu ministrija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar IT klasteri un IT uzņēmumu pārstāvjiem attīstības sadarbībā. Parlamentārā sekretāre arī aicināja uzņēmējus informēt par savu līdzšinējo pieredzi projektu izstrādē un citu donoru iepirkumos, kas var kalpot par labu pamatu Latvijas interešu mērķtiecīgai virzīšanai un aizstāvībai. 

Diskusija notika Latvijas IT klastera organizēto uzņēmēju tikšanās laikā, kurā piedalījās aptuveni 20 uzņēmumi. Ar praktisko pieredzi Eiropas Savienības iepirkumos, projektu pieteikumu izstrādē un īstenošanā dalījās arī projektu konsultanti un IT uzņēmumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI