DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs piedalās augsta līmeņa konferencē „Darba nākotne”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 13. septembrī, labklājības ministrs Jānis Reirs un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone piedalījās Igaunijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros notiekošajā augsta līmeņa konferencē "Darba nākotne" par pārmaiņām un e-risinājumiem nodarbinātības, sociālās drošības un prasmju attīstības jomā.

"Latvijā e-risinājumi ir valdības politikas un sabiedrisko pakalpojumu neatņemama sastāvdaļa, un tie ir īpaši svarīgi darba apstākļu un sociālās drošības jomā. Mums jābūt atvērtiem novatoriskiem risinājumiem šajā jomā, it īpaši tāpēc, ka e-risinājumi ir tieši saistīti ar nākotnes darba iespējām", uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs

Konference pulcē sociālos partnerus, politikas veidotājus, akadēmisko aprindu pārstāvjus un citus ekspertus, lai vērstu uzmanību stratēģiskajai pieejai izmantot iespējas, ko piedāvā digitalizācija, automatizācija, un gatavībai veidot un organizēt darbu tā, lai tas sniegtu vislielāko labumu darbiniekiem, darba devējiem un sabiedrībai kopumā. Svarīgi apzināties, kā cilvēki strādās nākotnē, kā tehnoloģiskie sasniegumi un mainīgā ekonomiskā situācija ietekmēs darba kvalitāti un kvantitāti. Liels uzsvars pasākumā ir uz e-risinājumiem un darbinieku prasmju attīstību šajā jomā. Konferences ietvaros aplūkota arī darba apstākļu un sociālās drošības aktualitāte mūsdienās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI