DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes mobilitātes spēju stiprināšanai par sabiedrības saziedotajiem līdzekļiem iegādāti kvadracikli

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada augustā par Zemessardzes ziedojumu kontā sabiedrības saziedotajiem līdzekļiem Zemessardze 10 320 eiro apmērā iegādājusies divus kvadraciklus un to aprīkojumu.

 Mobilās platformas būtiski palielina zemessargu spējas nogādāt ieroču sistēmas un  novērotājus uz pozīcijām, izmantojot sarežģītu un šķēršļotu apvidu. Kvadracikli Zemessardzei ir ļoti nozīmīgi izlūku, prettanku ieroču speciālistu un mīnmetējnieku apmācībā.

Iegādātos kvadraciklus  "CF MOTO 450L" izmanto  Zemessardzes 3. Latgales brigādes apmācību nometņu atbalstam, kā arī jaunizveidotās Atsevišķās kaujas atbalsta rotas apmācību procesa nodrošināšanai.

Viena kvadracikla ar aprīkojumu izmaksas ir 5160 eiro. Pirmie ziedojumi Zemessardzes ziedojumu kontā tika ieskaitīti 2014.gadā un turpinās arī šobrīd. Kopumā četru gadu laikā ir saziedoti 20 158,28 eiro.

Jau ziņots, ka šogad Nacionālajos bruņotajos spēkos militārās pamatapmācības un kolektīvās apmācības nometnēs, kā arī dažādos profesionālajos kursos apmācīti jau vairāk nekā 1160 zemessargu no 2.Vidzemes, 3.Latgales un 4.Kurzemes brigādes.

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar, atbilstoši dzīves vietai, tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija, par prasībām uzņemšanai Zemessardzē, ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā- Prasības uzņemšanai Zemessardzē. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991.gada barikāžu dienās. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību.

Plašāka informācija par Zemessardzes oficiālo ziedojumu kontu pieejama Zemessardzes interneta vietnē: http://www.zs.mil.lv/lv/Papildriki/ziedojumukonts.aspx

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI