DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā par 20 zādzību epizodēm no telpām aizturēta trīs rūdītu noziedznieku grupa

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ Valsts policija aizturēja trīs vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par vismaz 20 šajā vasarā izdarītām zādzībām no Sarkandaugavas un Vecmīlgrāvja dzīvokļiem, ofisiem, darbnīcām un kāpņu telpām. Veicot vairākas kratīšanas vīriešu dzīvesvietās un pārbaudot lombardus, policisti ir atguvuši daļu no nozagtajām mantām. Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi. Šobrīd policija skaidro katra aizturētā vīrieša lomu minētajos noziegumos un citus notikušā apstākļus.

Šā gada jūnija beigās Valsts policijā tika saņemta informācija par dzīvokļa apzagšanas gadījumu Rīgā, Sarkandaugavā. Izmeklējot šo noziegumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām noskaidroja, ka ar šo noziegumu, iespējams, saistīti trīs vīrieši.

Pirmdien, 21. augustā, Valsts policijas minēto struktūrvienību amatpersonas aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja 1974. un 1984. gadā dzimušus vīriešus. Savukārt nākamajā dienā tika aizturēts pēdējais noziedzīgā grupējuma dalībnieks – 1977. gadā dzimis vīrietis.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka aizturētās personas šovasar izdarījušas arī citas zādzības no dzīvokļiem, ofisiem, kā arī apavu un mēbeļu darbnīcām, kas atrodas Sarkandaugavā un Vecmīlgrāvī.

Šīs zādzības vieno kopīgas nianses. Proti, visos gadījumos vīrieši bija iekļuvuši pirmā stāva telpās, uzlaužot logu restes. Kamēr telpās neatradās iedzīvotāji, vīrieši no tām iznesa visu, kas vērtīgs – dārglietas, datorus, televizorus, kases aparātus, instrumentus un citas mantas. Policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētie vīrieši izdarījuši arī vairākas velosipēdu zādzības no kāpņu telpām, pārgriežot drošības slēdzenes.

Policijai šobrīd ir informācija par 20 zādzību epizodēm, kas izdarītas laika posmā no 2017. gada jūnija līdz augustam. Kopējā zaudējuma summa tiek apzināta.

Veicot vairākas kratīšanas vīriešu dzīvesvietās, policisti ir atraduši un atsavinājuši daļu no nozagtajām mantām. Tāpat daļa nozagto mantu tika uzietas lombardā. Policisti šobrīd turpina skaidrot, kur atrodas pārējās zagtās mantas un pārējos noziegumu apstākļus.

Jāuzsver, ka visi aizturētie vīrieši jau iepriekš sodīti par analoģiskām zādzībām, kā arī par narkotisko vielu neatļautu lietošanu.  Turklāt aizdomās turētie vīrieši vien nesen atbrīvojušies no ieslodzījuma vietas. Savu vaino minētajos noziegumos viņi atzīst.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību ar iekļūšanu, kā arī pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā.

Vienam no aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Savukārt pārējie divi vīrieši šobrīd atrodas izolatorā un rīt, 24. augustā, tiks pieņemts par drošības līdzekļa piemērošanu arī šīm personām.  
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI