17. augustā, 2017
TĒMA: Veselība

Apspriež Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu

Šodien, 17.augustā, norisinājās Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes Veselības nozares apakšpadomes* sēde (VANA), kuras laikā tika apspriesti jautājumi par finansējumu veselības nozarei un darbs pie Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta.

Jau ziņots, ka šā gada jūnijā, Ministru kabinetu veidojošo koalīcijas partiju pārstāvjiem vienojoties, pieņemts lēmums nepieciešamo papildu finansējumu veselības aprūpes nozarei rast no sociālajām iemaksām. Tāpat panākta vienošanās sasaistīt pilnā veselības aprūpes pakalpojumu groza saņemšanas tiesības ar sociālo iemaksu maksāšanas faktu, tādējādi veidojot veselības apdrošināšanas sistēmu.

Diskutējot par Veselības ministrijas sagatavoto Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu, puses apsprieda iespējamu nepieciešamību finansējuma palielināšanas un veselības aprūpes apdrošināšanas sistēmas noteikšanu atrunāt nevis vienā, bet divos likumprojektos. Rezultātā tika panākta vienošanās virzīt šo jautājumu izskatīšanai nākamnedēļ Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes sēdē.

*Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes Veselības nozares apakšpadomes mēŗķis ir nodrošināt sadarbību starp valdības pusi, arodbiedrības pusi un darba devēju pusi veselības aprūpes jautājumos.