DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības policija informē par aktivitātēm, sākoties jaunajam mācību gadam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 17.augustā, Rīgas domes drošības kartības un korupcijas novēršanas komitejas sēdē Rīgas pašvaldības policija informēja par aktivitātēm saistībā ar jaunā mācību gada sākumu.

No 1.septembra atsāksies policijas darbinieku patrulēšana pie Rīgas pilsētas pašvaldības 114 skolām, 13 interešu izglītības iestādēm, 11  sporta skolām, 9  mūzikas un mākslas skolām un šo iestāžu filiālēm. Tāpat tiks organizēta papildus patrulēšana pie renovētiem stadioniem un sporta laukumiem, kuru apsaimniekošana ir nodota Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm. Tas ir Centra sporta kvartāls  Krišjāņa Barona iela 116a, kas nodots apsaimniekošanā  Rīgas Centra humanitārā vidusskolai, kā arī stadioni un sporta laukumi pie Rīgas Pļavnieku pamatskolas Andreja Saharova ielā 35, Rīgas 25. vidusskolas Rušonu ielā 6, Rīgas 80. Vidusskolas Andromedas gatvē 11, Rīgas 21. vidusskolas Tomsona ielā 35 un Rīgas 9. vakara (maiņu) vidusskolas Stāmerienas ielā 8.

Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki veic regulārus reidus, arī nakts laikā, apsekojot izglītības iestāžu teritorijas un iecienītākās nepilngadīgo pulcēšanās vietas ( parkos, skvēros, iekšpagalmos, rotaļu laukumos utt) un pievēršot uzmanību sabiedriskās kārtības ievērošanai.  Regulāri reidi sadarbībā ar pašvaldības policijas specifisko uzdevumu nodaļu notiek tirdzniecības vietās, kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizlieguma nepilngadīgām personām ievērošanu. Sākoties skolas gadam, plānots veikt vairāk kā 50 mazumtirdzniecības vietu pārbaudes, lai nepieļautu bērnu tiesību aizsardzības pārkāpumus.

Skolu vadība un pedagogi no pašvaldības policijas puses ir uzrunāti par iespējām organizēt skolās tikšanās ar pašvaldības policijas darbiniekiem, lai tematisko lekciju laikā izglītotu skolēnus par dažādiem drošības un kārtības jautājumiem, īpašu uzmanību  veltot pirmo klašu skolēniem. Tāpat Rīgas Pašvaldības policijas talismans - suns Rotto ar asistentiem par drošību stāstīs pasākumos - 1.septembrī izglītojošs un izklaidējošs bērnu un jauniešu pasākums notiks pie t/c Dole, 2.septembrī bērnu un jauniešu svētki «Nāc un piedalies» Vērmanes parkā un9.septembrī pasākums par godu Tēva dienai  Vērmanes parkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI