DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Novirzīs līdzekļus ambulatoro medicīnas pakalpojumu pieejamības uzlabošanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Izvērtējot šim gadam plānotā valsts finansējuma izlietojumu ārstniecības iestādēs, Nacionālais veselības dienests (NVD) veiks ambulatoro pakalpojumu finansiālo līdzekļu pārdali starp ārstniecības iestādēm. Neizmantotais finansējums tiks novirzīts ārstniecības iestādēm, kurās ir garākas pakalpojumu saņemšanas rindas un vienlaikus pietiekama kapacitāte pakalpojumu sniegšanai atlikušajā gadā. Kopumā starp ārstniecības iestādēm tiks pārdalīti aptuveni 1,5 miljoni eiro.

Veicot izvērtējumu, tika atlasīti pakalpojumi, kurus ārstniecības iestādes šogad nav sniegušas plānotajā apmērā. Konstatējot, ka ārstu-speciālistu konsultāciju sniegšanai, diagnostisko izmeklējumu veikšanai vai citam ambulatorajam pakalpojumam pusgadam paredzētais finansējums ārstniecības iestādē nav pilnībā izmantots, to novirzīs tāda paša pakalpojuma sniegšanai citā tuvākajā ārstniecības iestādē, tādējādi būtiski nemainot pakalpojuma ģeogrāfisko izvietojumu.

Līdzekļu novirzīšana tiks veikta, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību pacientiem un nodrošinātu valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai paredzēto līdzekļu efektīvu izlietojumu.

Prioritāri līdzekļi tiks novirzīti ārstu-speciālistu konsultācijām, kuru saņemšanai gaidīšanas laiks daudzās ārstniecības iestādēs pārsniedz divas nedēļas. Tās ir kardiologu, ķirurgu, alergologu, nefrologu un urologu konsultācijas. Savukārt, lai uzlabotu diagnostisko izmeklējumu pieejamību, finansējumu novirzīs papildu ultrasonogrāfijas, rentgena un sirds-asinsvadu izmeklējumiem, kas ir biežāk veicamie izmeklējumi, kā arī datortomogrāfijas un magnētiskās rezonanses izmeklējumiem slimnīcās.

Līdzekļi tiks piešķirti arī atsevišķiem dienas stacionāra pakalpojumiem. Piemēram, ķirurģiskajiem pakalpojumiem oftalmoloģijā, ginekoloģijas, gastroenteroloģijas, uroloģijas un traumatoloģijas pakalpojumiem.

Minētos līdzekļus galvenokārt saņems daudzprofilu slimnīcas, kurās tiek sniegts plašs veselības aprūpes pakalpojumu klāsts un ir lielākās pacientu plūsmas. Šajās ārstniecības iestādēs ir arī pietiekama personāla kapacitāte un tehnoloģiskais nodrošinājums papildu pakalpojumu sniegšanai šajā gadā.

Kopā valsts apmaksātu ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai 2017. gadā plānoti vairāk nekā 176 milj. eiro, tajā skaitā 16 milj. eiro, kas gada sākumā tika piešķirti gaidīšanas rindu mazināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI