DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Astoņi jaunie profesionāļi pārstāvēs Latviju WorldSkills 2017 konkursā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) atlases konkursos noskaidrojusi meistarīgākos jauniešus astoņos prasmju konkursos, kas dosies pārstāvēt Latviju līdz šim vērienīgākajā pasaules jauno profesionāļu meistarības konkursā WorldSkills 2017, kas norisināsies Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos, no 14. līdz 19. oktobrim.

Starptautiskajā konkursā, kas notiks jau 44. reizi, sacentīsies vairāk nekā 1300 jauno profesionāļu no 77 WorldSkills International organizācijas dalībvalstīm, piedaloties 51 prasmju konkursā.  

Latvijas komandas vadītāja un VIAA direktore Dita Traidās atzīst: "WorldSkills savā būtībā ir profesionālās izglītības prasmju olimpiskās spēles, kurās satiekas izcilākie jaunie profesionāļi un nozaru eksperti no visas pasaules. Tāpēc dalība šādā vērienīgā meistarības konkursā ir iespēja Latvijai apliecināt profesionālās izglītības starptautisko konkurētspēju, praktiskā sacensībā ar citu valstu pārstāvjiem testējot Latvijas jauniešu profesionālitāti. Vienlaikus šāda līmeņa konkurss veicina pašu jauniešu profesionālo izaugsmi, sekmē pasaules prakses un pieredzes iedzīvināšanos profesionālajā izglītībā Latvijā, kā arī stiprina un attīsta nozares un izglītības sektoru sadarbību."

Gatavošanās posms, lai nonāktu līdz fināla atlasei, bija garš un intensīvs.  Notika vairākas atlases kārtas – skolās, reģionos un nacionālajā konkursā SkillsLatvia 2017. Kopumā vairāk nekā 30 Latvijas komandas kandidāti vairāku mēnešu garumā piedalījās VIAA organizētajās mācībās un meistarklasēs kopā ar nozares profesionāļiem.

Ceļazīmi uz WorldSkills 2017 konkursu ieguva astoņi jaunieši:

  • apģērbu izgatavotāja Elīna Skrindževska, Jelgavas Amatu vidusskola;
  • skatlogu noformētāja Linda Vilka, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola;
  • grafiskā dizainere Katrīna Elizabete Sīle, Rīgas Valsts tehnikums;
  • web lapu dizainers Igors Novickis, Rīgas Tehniskā koledža;
  • pavāre Kristiāna Šteinfelde, Kandavas Lauksaimniecības tehnikums;
  • elektrisko instalāciju tehniķis Andis Lācis, Rīgas Valsts tehnikums;
  • mēbeļu galdnieks Dāvis Raimonds Rasups, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums;
  • smagās tehnikas apkopes mehāniķis Jānis Ozols, Priekuļu tehnikums.

Aicinām sekot līdzi SkillsLatvia komandas gaitām Facebook profilā un VIAA mājaslapā.

WorldSkills jauno profesionāļu konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar Eiropas mēroga profesionālās meistarības konkursu EuroSkills. Pašlaik WorldSkills International asociācijā ir 77 dalībvalstis no visas pasaules. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv tikai viena valsts deleģēta institūcija, un Latvijā tā ir VIAA.

Latvijas komandas dalība konkursā WorldSkills 2017 notiek projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI