DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas valstu premjeri apmeklē Inčukalna gāzes krātuvi un pārrunā sadarbību enerģētikas jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 11. augustā, Inčukalnā tikās ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu (Jüri Ratas) un Lietuvas premjeru Sauļu Skverneli (Saulius Skvernelis).

Tikšanās laikā visu trīs valstu valdību vadītāji iepazinās ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves darbību, kā arī pārrunāja reģionālo sadarbību enerģētikas jomā.

Baltijas valstu premjerministri novērtēja Inčukalna pazemes gāzes krātuves reģionālo nozīmīgumu, kas sekmēs reģionālā gāzes tirgus darbību un gāzes apgāžu drošību. Visu trīs valdību vadītājiem ir kopīga izpratne, ka ir nepieciešams ekonomiski ilgtspējīgākais ilgtermiņa risinājums, lai attīstītu pilnībā funkcionējošu reģionālo gāzes tirgu un nodrošinātu gāzes piegāžu drošību Baltijas valstīm. Ir vienprātība par ilgtermiņa infrastruktūras modeļa nozīmi, kas sekmētu tirgus darbību un piegāžu drošību, lai nodrošinātu sašķidrinātās dabas gāzes vajadzības reģionā no dažādām gāzes piegādēm.

M. Kučinskis norāda, ka reģionālai infrastruktūrai jābūt uz tirgus principiem balstītai: "Tikai tā mēs varēsim sasniegt labāko iespējamo rezultātu – pēc iespējas zemāko cenu gāzes patērētājiem."

Šā gada sākumā Tallinā notikušās Baltijas Ministru prezidentu sanāksmes ietvaros Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdību vadītāji vienojās par nepieciešamību iepazīties ar visu trīs valstu stratēģiskajiem energoapgādes objektiem. Šīs vienošanās ietvaros jau ir notikušas M. Kučinska, J. Ratasa un S. Skverneļa tikšanās Paldiskos, kur valdību vadītāji tika iepazīstināti ar sašķidrinātās gāzes termināļa projektu, kā arī Klaipēdā, kur notika gāzes kuģa "Independence" apskate.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI