DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīt sākas ūdensputnu medību sezona – Valsts policija aicina ievērot medību drošības noteikumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šo sestdien, 12.augustā, pulksten 16.00 Latvijā tiks oficiāli atklāta ūdensputnu medību sezona un visi medību cienītāji varēs doties gan pīļu, gan citu ūdensputnu medībās. Lai medības noritētu bez starpgadījumiem, policija aicina medniekus ievērot nepieciešamās dokumentācijas un šaujamieroču drošības prasības, kā arī rūpēties par kārtības un drošības noteikumu ievērošanu medību laikā.

Iepriekšējo gadu pozitīvā pieredze rāda, ka pastiprināta preventīvo un kontroles pasākumu organizēšana ir attaisnojusies – arī šogad, lai medību laikā novērstu nelaimes gadījumus, kā arī pārbaudītu likumu un citu normatīvo aktu prasību ievērošanu ūdensputnu medību sezonas atklāšanas dienās, Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienesta teritoriālo struktūrvienību darbiniekiem veiks nepieciešamos kontroles pasākumus ūdensputnu medību vietās, tāpat arī piebraukšanas vietās un uz ceļiem pēc medībām.

Jāuzsver, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta aizliegumam medniekiem atrasties alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu ietekmē, medību dokumentācijai, medību munīcijas lietošanai – dabas liegumos atļauts lietot tikai munīciju, kura nesatur svinu. Tāpat arī šaujamieroču un munīcijas pārvadāšanas nosacījumiem. Kategoriski aizliegts medībās atrasties alkoholisko dzērienu un citu apreibinošo vielu ietekmē, tāpat aizliegts arī pārvadāt šaujamieročus reibuma stāvoklī. 

Visas ūdensputnu medību sezonas laikā, policijas darbinieki lielu vērību pievērsīs medību šaujamieroču un munīcijas lietošanas kārtības un drošības prasību ievērošanai. Tāpat jāatgādina, ka medību laikā kategoriski aizliegts izmantot pusautomātiskos šaujamieročus, kuros var vienlaicīgi ielādēt vairāk par trim patronām vai ar kuriem var šaut kārtām, kā arī aizliegts izdarīt šāvienus no braucošiem motorizētajiem ūdenstransportlīdzekļiem.

Dodoties uz medību vietu, medniekam obligāti jābūt līdzi visiem nepieciešamajiem medību dokumentiem, proti, medību apliecībai, medību šaujamieroča glabāšanas un lietošanas atļaujai, kā arī mednieka sezonas kartei.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 421 "Medību noteikumi", ūdensputnu medību sezona ilgst no augusta otrās sestdienas pulksten 16.00 līdz 30. novembrim. No 12. augusta līdz 15. septembrim medīt atļauts trešdienās, sestdienās un svētdienās, savukārt no 15. septembra līdz 30. novembrim – katru dienu.

Lai izvairītos no iespējamiem nelaimes gadījumiem medību vietās, likumsargi aicina medniekus būt apzinīgiem un ievērot visus medību drošības noteikumus, kā arī uzmanīgi apieties ar šaujamieročiem.

Jebkura apdraudējuma gadījumā likumsargi ir gatavi reaģēt uz iedzīvotāju sniegto informāciju, tādēļ Valsts policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību visas medību sezonas laikā. Ja tiek manīti likumpārkāpumi vai kādi apdraudējumi drošībai, aicinām nekavējoties ziņot, zvanot pa tālruni 110.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI