DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā norisināsies starptautiskās militārās mācības “Baltic Bikini”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 24. līdz 28.jūlijam Liepājā norisināsies starptautiskās militārās mācības „Baltic Bikini 2017”, kurās vairāk nekā 100 Baltijas valstu un ASV karavīri sadarbībā ar Valsts robežsardzi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu apgūs izdzīvošanas iemaņas, kas nepieciešamas pēc gaisa kuģa avārijas ūdenī.

Mācībās atbalstu sniegs arī divi Latvijas Gaisa spēku helikopteri "Mi-17" un Jūras spēku mīnu kuģis M-08 "Rūsiņš", ūdenslīdēju komanda, kā arī Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga). MRCC Rīga pēc avārijas signāla saņemšanas, koordinēs iesaistīto vienību darbu cietušo glābšanai un nogādāšanai krastā.

Starptautisko militāro mācību mērķis ir trenēt gaisa kuģu apkalpes rīcību pēc gaisa kuģa piespiedu nosēšanās ūdenī, pilnveidojot mācībās iesaistīto vienību resursu savietojamību, kā arī veicināt sadarbību ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Valsts robežsardzi.

Militāro mācību uzdevums ir trenēt apkalpi pamest ūdenī avarējušu gaisa kuģi un izmantot pieejamo glābšanas aprīkojumu, lai noturētos virs ūdens vismaz vienu stundu – laiku, kurā iespējama meklēšanas un glābšanas helikoptera ierašanās avārijas vietā.

Starptautiskās militārās mācības "Baltic Bikini 2017" norisināsies gan Jūras spēku mācību centrā, gan Baltijas jūrā pie Liepājas. Šīs ir gadskārtējās mācības, kuras kopš 2004.gada rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm, un tajās piedalās gaisa kuģu apkalpes – piloti, bortmehāniķi, kā arī glābšanas komandas. No 1999.gada līdz 2003.gadam tās notika Dānijā Baltijas valstu un Dānijas bruņoto spēku sadarbības programmas ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI